sursa foto:  http://epochtimes-romania.com

Klaus Iohannis a anunțat! Cine este noul premier

În decursul zilei de marți, președintele României, Klaus Iohannis a ținut un discurs la Palatul Cotroceni în care acesta a desmnat nou premier.

„Acum puţine zile a trecut moţiunea de cenzură şi a trecut guvernul pesedist şi e foarte bine aşa pentru că PSD, din 2017 încoace, a avut trei guverne care au dăunat grav României. PSD a inhibat efectiv dezvoltarea României şi ne-a ţinut pe toţi pe loc. Acest lucru a fost constatat, până la urmă, de toate partidele din Opoziţie. În acest fel a fost posibilă moţiunea de cenzură care a fost un real succes pentru Opoziţie. După consultările cu partidele, am tras concluzia că se conturează un Guvern în jurul PNL-ului. Guvernul instalat în zilele următoare va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Personal, cred că alegerile anticipate sunt o solutţe foarte bună, dar nu acum cu guvernul Dăncilă interimar. Fiecare zi cu acest guvern eşuat e o zi pierdută pentru România. Am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana lui Ludovic Orban, preşedintele PNL, preşedintele celui mai mare partid din Opoziţie, promotorul principal al moţiunii de cenzură. Aşa e democratic corect, aşa se va întâmpla.  În continuare sper ca toţi actorii politici să înţeleagă că suntem în criză politică şi cu cât mai repede se ajunge la o soluţie satisfăcătoare pentru români şi România, cu atât mai bine. Cred că trebuie instalat urgent noul guvern pentru a putea îndeplini câteva sarcini care sunt în aşteptare, organizarea alegerilor prezidenţiale, elaborarea proiectului de buget pentru anul 2020, închiderea bugetului pe anul 2019, dar şi multe alte lucruri aştept de la Guvernul Orban şi sunt convins că se vor strădui să pună pe picioare o guvernare de tranziţie de succes”. 

Am discutat mult în zilele trecute ce trebuie şi ce poate să facă Guvernul. Situaţia nu va fi simplă deloc fiindcă Opoziţia în Parlamentul României este atât cât am văzut-o la moţiunea de cenzură şi va fi destul de greu de negociat proiecte legislative complicate, cum va fi, de exeplu, Legea bugetului pentru anul 2020. Dar toate aceste lucruri sunt posibile, am toată încrederea că Guvernul Orban se va ocupa la modul cel mai serios de toate aceste chestiuni”, informează antena3.ro

Vezi și

Vești bune- Mii de români vor primi bani din partea statului- Cine sunt norocoșii

EXCLUSIV Cel mai negru scenariu pentru Tăriceanu: Ar putea fi ‘devorat’ de DNA! Undă verde din partea liberalilor

Vești importante pentru toți șoferii- Ce se întâmplă cu prețul polițelor RCA

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare