sursa foto:  Facebook

Klaus Iohannis ar fi bătut palma cu Dacian Cioloș! Prețul plătit de PNL pentru execuția lui Vlad Voiculescu: MAI-ul trece la PLUS!

O informație de ultimă oră a apărut în spațiul public! Pentru ca Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR să nu se destrame, președintele Klaus Iohannis ar fi acceptat o propunere neașteptată a lui Dacian Cioloș, liderul PLUS.

După ce premierul Florin Cîțu l-a „executat” pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, USR-PLUS a amenințat că va părăsi Coaliția.

Ei bine, se pare că PNL și USR-PLUS, prin președintele Klaus Iohannis, ar fi ajuns la un acord pentru ca Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR să nu se rupă.

Șeful statului ar fi acceptat prețul cerut de Dacian Cioloș pentru „execuția” lui Voiculescu, anume portofoliul Ministerului de Interne să treacă la PLUS, informează Național.

Conform sursei citate, ministru de Interne ar deveni Dragoș Tudorache, europarlamentar și fost șef MAI în Guvernul Cioloș.

Portofoliul de la Sănătate ar fi preluat de Partidul Național Liberal, iar Nelu Tătaru ar urma să revină la șefia instituției.

Vezi și Vlad Voiculescu și meritocrația promisă de USR-PLUS (opinie)

PLUS are și secretar de stat la Interne, în persoana Irinei Alexe

Irina Alexe, polițista pensionată la 42 de ani, a fost numită secretar de stat la Ministerul de Interne, la propunerea USR-PLUS. Deși a fost instalată în funcție în luna februarie, declarația sa de avere a fost făcută publică de-abia în această săptămână, scriam la 4 aprilie.

Vezi și Pensionată la 42 de ani, Irina Alexe are o pensie fabuloasă! Secretarul de stat numit pe filieră USR-PLUS câștigă acum de 3.000 de euro doar din pensie

Potrivit documentului verificat de Bugetul.roIrina Alexe are o pensie de serviciu de circa 3.000 de euro/lună. Mai exact, în 2020, ea primea o pensie lunară de 14.236 de lei.  

Din pensie, Irina Alexe a câștigat, în 2020, 170.832 de lei.

Amintim că Alexe s-a pensionat în 2017, având, la acea vreme, o pensie de 13.000 de lei.

Ca atare, în trei ani, pensie i s-a majorat cu 1.236 de lei.

Vezi și După Irina Alexe, Lucian Bode mai aduce un pensionar special la șefia Ministerul de Interne! Pe filieră PNL, un fost comisar-șef de la Pașapoarte ajunge secretar MAI!

Până când Legea privind interzicerea cumulului pensie-salariu nu va intra în vigoare, Alexe va beneficia și de salariul de secretar de stat în MAI.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare