sursa foto:  ejpress.org

Klaus Iohannis, despre tema interzicerii dreptului la avort: ‘Este o chestiune care atunci când se discută e posibil să se aducă în discuție. Situația e rezolvată în legislația românească’

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută marţi la Cotroceni, despre decizia Curţii Supreme de a revoca dreptul la avort şi de a permite statelor să-l interzică, că dacă aceasta este o complicaţie politică în prezent în Statele Unite, asta nu înseamnă că trebuie să România să facă la fel. 

Este o chestiune care atunci când se discută e posibil să se aducă în discuţie. Însă dacă această temă a devenit o complicaţie politică în SUA, nu înseamnă că trebuie să facem acelaşi lucru. Situaţia e rezolvată în legislaţia românească”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat cum vede decizia Curţii Supreme a Statelor Unite.

 

Pe 24 iunie, Curtea Supremă a Statelor Unite a revocat, cu votul unei majorităţi a judecătorilor conservatori, hotărârea „Roe v. Wade” din 1973, care garanta de aproape o jumătate de secol dreptul americancelor de a avorta, care nu a fost acceptat niciodată de către dreapta religioasă, relatează AFP. Hotărârea Curţii Supreme de a revoca dreptul la avort al americancelor aruncă Statele Unite cu 150 de ani înapoi, deplânge vineri preşedintele democrat Joe Biden într-un discurs la Casa Albă, în care îndeamnă ambele tabere la manifestaţii ”paşnice”.

Ulterior, mii de persoane au manifestat, la New York şi Boston, strigându-şi furia după decizia privind avortul a Curţii Supreme a Statelor Unite.

De asemenea, manifestanţi în favoarea dreptului la avort au fost agresaţi în mai multe oraşe americane, în cadrul unei mobilizări împotriva unei hotărâriprin care Curtea Supremă şi-a anulat vineri hotărârea ”Roe v. Wade” care garanta din 1973 dreptul americancelor de a avorta, relatează The Huffington Post, informează news.ro.

Vezi și:

Klaus Iohannis, mesaj clar pentru români: ‘Nu cred și nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate. Nu intenționez să accept un nou experiment de acest tip cu România’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare