sursa foto:  kremlin.ru

Kremlinul susține că ucrainenii atacă centrala de la Zaporojie și transmite un nou avertisment: O vom închide

Șeful Forţelor de apărare radioactivă, chimică şi biologică din armata rusă, a susținut într-o conferință de presă că Ministerul Apărării ar putea închide centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei, dacă forţele ucrainene vor continua să bombardeze obiectivul.

 

 

 

În cadrul unei conferinţe de presă, şeful Forţelor de apărare radioactivă, chimică şi biologică din armata rusă, general-locotenentul Igor Kirillov, a afirmat că sistemele de suport ale centralei nucleare Zaporojie au fost avariate din cauza bombardamentelor.

Potrivit lui Kirillov, în cazul în care un accident ar avea loc la centrală, norul radioactiv va acoperi Germania, Polonia şi Slovacia.

Forţele ruse au ocupat zona din jurul centralei Zaporojie în martie, la scurt timp după ce Rusia a trimis zeci de mii soldaţi în Ucraina. Centrala, încă operată de personal ucrainean, rămâne aproape de linia frontului şi a fost lovită de obuze de mai multe ori în ultimele săptămâni, stârnind temeri asupra unui dezastru nuclear.

Ucraina şi Rusia s-au învinuit reciproc pentru bombardamentele din şi în jurul complexului de reactoare nucleare din sudul Ucrainei, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare