sursa foto:  adevarul.ro

Laura Codruța Kovesi dă lovitura anului! Victorie împotriva Curții Constituționale, la CEDO

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, dă lovitura anului! Kovesi a câștigat, la CEDO, procesul intentat Curții Constituționale a României.

CEDO a decis, marți, că demiterea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA a fost abuzivă.

CEDO a hotărât că România a incalcat drepturile omului in cazul demiterii fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi, scrie ziare.com.

Potrivit minutei instantei europene, judecatorii au constatat ca procurorului sef al Parchetului European i-au fost incalcate dreptul la un proces echitabil si dreptul la libera exprimare.

Actualul procuror sef al Parchetului European, Laura Codruta Kovesi, a reclamat ca atunci cand a fost demisa din functia de procuror-sef DNA, pe 9 iulie 2018, prin decretul presedintelui Klaus Iohannis in urma unei decizii a Curtii Constitutionale, i s-au incalcat doua drepturi fundamentale.

Dreptul la un proces echitabil – nu a avut acces la o instanta sa-si apere drepturile cu privire la revocarea disciplinara din functia de procuror sef DNA.

Dreptul la libera exprimare – demiterea sa, in baza unei evaluari a fostului ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a fost facuta dupa ce s-a exprimat public in calitate de sef la DNA pe mai multe reforme legislative care afectau sistemul judiciar. Era vorba de modificarile legislative privind amnistia/gratierea, Codurile Penale si Legile Justitiei.

Vezi și

SURSE De ce ar fi fost executat, în plină stare de urgență, șeful Casei de Pensii – Solicitarea Violetei Alexandru

Lista Neagră a lui Rizea: Mircea Geoană de la șpăgi de milioane la legături cu mafia italiană

Medicul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus, o nouă ieșire-șoc: ‘Puteau fi omorâți de orice infecție, nu numai de cea cu SARS-CoV-2’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare