Lecția de viață pe care a învățat-o Tuncay Ozturk! Ce sfat le dă fizioterapeutul turc și celor care vor să-l asculte

Tuncay Ozturk a vorbit ieri în exclusivitate pentru bugetul.ro despre cum arată viața lui astăzi, după divorțul de Andreea Marin, și cui îi dedică tot timpul său în ultima perioadă. Astăzi, fizioterapeutul turc a decis să împartă cu cititorii bugetul.ro principiului lui de viață, care este o lecție pentru fiecare. Aplicându-l a ajuns la doar 30 de ani să poată vindeca durerile la care mulți pacienți nu și-au găsit soluțiile în alte părți și să aiba una dintre cele mai moderne clinice de recuperare din România, Medicine Park.

Bugetul.ro: Ca o lecție de viață, ce le-ai recomanda cititorilor noștri?

Tuncay Ozturk: Să nu aveți vise mari în viață, să aveți obiective mici și să munciți mult că să le atingeți pe acelea. După o perioadă, puteți ajunge în punctul în care vă veți găsi mult mai bine decât în visele voastre. Acesta este principiul meu de viață.

Bugetul.ro: Pentru că a venit vorba de obiective și vise realizate. Îmi poți da un exemplu de pacient care a venit la tine cu o problemă ce părea de nerezolvat și care s-a vindecat?

Tuncay Ozturk: Am avut multe cazuri grave cu rezultate foarte bune, de care astăzi sunt foarte mândru. Eu consider fiecare pacient ca o provocare pentru mine. Încerc să-i rezolv problema împreună cu echipa mea și suntem foarte ambițioși în acest sens. După evaluarea pacientului, acesta pleacă, dar noi la sfârșitul zilei stăm și discutăm despre fiecare pacient în parte și încercăm să găsim soluțiile pentru rezolvarea fiecărei probleme în parte. Acest efort susținut a dat rezultate foarte bune, avem o rată de succes de 90% în rezolvarea durerilor de spate, așa cum am menționat și mai devreme. Pentru mine este o adevărată provocare dacă pacientul  a încercat mai multe tratament în România și în străinătate și nu a găsit rezolvarea.

Vezi și În premieră! Dezvăluirile lui Tuncay Ozturk: pleacă din România?

O să-ți dau chiar exemplul unei paciente pe care am avut-o săptămâna trecută. O femeie suferea de tinnitius (țiuit în urechi). De-a lungul anilor și-a făcut tot felul de analize și a luat foarte multe medicamente. Din păcate nimic nu a ajutat-o și lucrurile chiar s-au agravat. Auzea un zgomot deranjant în urechi tot timpul. Am început tratamentul nostru și după doar două ședințte s-a vindecat 95%. A fost o veste minunată și pentru pacientă, dar și pentru mine.

Un alt caz a fost cel al unui fotbalist cu o problemă la gleznă. După 3-4 luni de tratemente clasice, durerea a continuat să persiste. După 3 ședințe de recuperare, a început să alerge fără durere. Am multe povești de acest tip, inclusiv legate de problemele la spate. Aceste cazuri mă fac cu adevărat fericit pentru că văd că pot ajuta și chiar ajut. Rezultatele sunt îmbucurătoare.

Bugetul.ro: Știu că ai adus mai mulți medici din Turcia pentru a evalua gratuit pacienții români. Îmi poți da câteva exemple de astfel de acțiuni? În ce domenii au fost evaluați pacienții?

Tuncay Ozturk: Partea asta este legată de Turismul Medical, care este parte a proiectului meu. Am dorit să mă axez și pe această zonă pentru că am observat că sunt mulți pacienți care merg în Turcia doar pentru o consultație medicală, unde medicii turci verificau analizele, iar apoi pacienții se întorceau în România. Doar pentru un consult, pacienții trebuie să-și ia concediu de la muncă, să-și rezerver bilete de avion, hotel, să meargă cu însoțitor și așa mai departe. Costurile sunt destul de mari. Eu am vrut să vin cu o scurtătură, adică să invit medicii turci în România. Când ei vin aici, practic scutesc pacienții români de un cost de 500-750 de euro. Iar pacienții vin la doctorii invitați la clinica mea, Medicine Park, pe care le-o pun la dispoziție.

Acum în fiecare lună, minim doi doctori din Turcia vin în România. Au specializări diverse ca oncologie, ortopedie, ginecologie etc.

Bugetul.ro: Care este următorul pas pentru tine și Medine Park? Mai deschizi alt centru?

Tuncay Ozturk: Neașteptat, dar Medicine Park, Centrul de Medicină Sportivă și Kinetoterapie crește extrem de repede. În mod normal, voiam să deschis un al doilea centru în alte locații în București sau chiar în țară. Dar mi-am spus că primordială trebuie să fie calitatea muncii și nu voi sacrifica asta niciodată. Totul trebuie să fie perfect.

Am mulți pacienți din țară, din Iași sau Timișoara. Și asta pentru că tratamentele mele nu sunt unele clasice. Metodele clasice numără 10, 15 sau chiar 20 de sesiuni de tratament una după alta. Dar eu tratez o dată pe săptămână sau de maximum două ori și numărul mediu de ședințe este de 4 sau 5. Am refuzat să deschid centre și în alte orașe pentru că nu voi putea fi prezent și acolo. Voi lua în considerare această idee atunci când întrega echipă va fi suficient de experimentată încât să obțină rezultate la fel de bune ca până acum, chiar și când nu sunt eu prezent. Atunci ne vom extinde în întrega țară. Iar calitatea va fi aceeași ca și aici. Dar datorită cererii extrem de mari, în numai șase luni de când am deschis centrul de la București, vrem să extindem centrul de aici. Deci aceasta va fi următoarea acțiune care va putea fi văzută în curând.

Vezi aici prima parte a interviului cu fizioterapeutul Tuncay Ozturk.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.