Dragoș Petrescu

Legătura dintre juratul de la „Imperiul Leilor” și Aeroportul Otopeni. Numele lui Dragoș Petrescu apare pe lista câștigătorilor

Omul de afaceri Dragoș Petrescu a devenit foarte cunoscut în urma aparițiilor sale în cadrul juriului emisiunii Imperiul Leilor. Fondatorul Grupului City Grill a reușit recent o lovitură financiară importantă. Compania sa se numără printre câștigătorii licitației pentru spațiile comerciale de pe aeroportul Otopeni. 

Printre câștigătorii licitației pentru spațiile comerciale de pe aeroportul Otopeni se numără și Grupul City Grill, fondat de Dragoș Pe­tres­cu. Potrivit datelor datele transmise de Compania Națională Aeroporturi București, una dintre companiile parte din grup, City Cafe Express, se află într-o asociere de firme pentru un segment comer­cial. Licitațiile au fost organizate pe mai multe segmente: duty free, alimentație publică (împărțit în două pachete), vendo­mate şi schimb valutar.

(NU RATA: Surprize uriașe din partea Băncii Transilvania! Colosul bancar aduce gratuități, reduceri și multe alte beneficii)

Compania lui Dragoș Petrescu se numără printre câștigătorii unei licitații importante

Potrivit informațiilor Ministerului de Finanţe, City Cafe Express, într-o asociere de companii cu PVP Tasty Food şi Albert Fast Delivery, a câștigat un contract cu venituri de 1, respectiv 2 milioane de lei în 2022.

Spațiile pentru alimentație publică sunt împărțite pe două segmente. Primul pachet reprezintă 55% din spațiile dedicate alimentației publice, în timp ce al doilea reprezintă 45% din aceste spații. Primul pachet a fost câștigat de Dnata Catering, care are deja experiență în operarea pe aeroport.

Dragoş Petrescu a explicat că licitația a fost deschisă, la aceasta participând mai mulți jucători importanți pe plan internațional. În plus, omul de afaceri susține că în contextul în care costurile de investiție și de operare sunt foarte ridicate, iar câștigurile nu sunt pe măsură, o astfel de asociere de companii pentru operarea pe aeroport era necesară.

„Noi nu puteam să operăm toate locaţiile care erau disponibile. Investiţia este foarte mare, contractul este dur, chiria e mare. Unităţile de acolo sunt slabe pentru noi, dar mizăm pe o creştere. Contractul e de lungă durată şi aeroportul are potenţial de creş­tere“, a declarat Dragoş Petrescu.

Compania City Cafe Express a fost prezentă până acum pe aeroportul Otopeni, fiind subcontrac­tată de Dnata Catering. Din anul 2010 şi până recent, afacerile de pe aeroport erau împărțite între Dnata Catering şi Millenium Pro Design.

Ce companii au câștigat restul licitațiilor

Spaţiile comerciale pentru duty free şi retail de pe aeroportul Otopeni au fost închi­riate de compania Lagardere Travel Retail. Pentru vendomate, licitația a fost câștigată de compania Vending Zone, iar zonele pentru schimb valutar sunt închiriate companiei Casa de Schimb Valutar Adriatica & Company.

În ciuda faptului că licitațiile pentru spaţiile comerciale din aeroportul Otopeni ar fi trebuit începute şi finalizate până la sfârşitul anului 2022, reprezentanţii CNAB au anunțat că abia acum au fost finalizate, fiind începute în luna octombrie a anului trecut.

„Pregătirea documentaţiilor aferente participării la procedurile de licitaţie a început la jumătatea anului trecut, în luna august, acestea fiind disponibile spre consultare publică. Cele patru proceduri (duty free, alimentaţie publică, vendomate şi schimb valutar) au fost lansate în luna octombrie 2023, a urmat perioada de clarificări şi de pregătire a ofertelor iar în luna decembrie 2023, respectiv ianuarie 2024, s-au derulat procedurile de licitaţie, fiind desemnaţi ofertanţii câştigători“, au explicat reprezentanţii CNAB.

(VEZI ȘI: Când intră 100 de euro de la APIA în conturile românilor. Ministrul Agriculturii, precizări importante)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare