Legea este în Parlament! Cine se va putea pensiona de la 45 de ani

O lege care vizează acordarea de pensii speciale se află în Parlament. Ea a fost aprobată, încă de anul trecut, de parlamentari, dar a fost respinsă la Curtea Constituțională. Astfel, proiectul de lege s-a întors în Parlament. Potrivit documentului, această categorie de salariați se va putea pensiona de la 45 de ani.

Judecătorii și procurorii cu o vechime între 20 și 25 de ani numai în aceste funcții se vor putea pensiona și mai devreme de 60 de ani pentru a obține pensiile de serviciu, potrivit Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, scrie avocatnet.ro.

În forma actuală a legii se precizează că pensia specială poate fi obținută de cei care au împlinit 60 de ani, însă în noul text nu mai apare această condiție.

Astfel, acești magistrați, dacă au intrat în profesie imediat după terminarea facultății, vor ajunge să iasă din sistem cu pensie de serviciu chiar de la 45-50 de ani.

Pensia de serviciu se calculează astfel, potrivit Legii nr. 303/2004: „80% din baza de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, și sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării”.

Vezi și DEZORDINE în viața lui Mircea Negulescu! Ce lovitură a primit „Portocală”, după excluderea din magistratură

EXCLUSIV! Generalul Pahonțu, coleg de liceu și apropiat de un lider PSD

Ce meserie BĂNOASĂ are Andreea Cosma și cui i-a DONAT un apartament

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare