sursa foto:  stiripesurse.ro

EXCLUSIV! Generalul Pahonțu, coleg de liceu și apropiat de un lider PSD

Generalul Lucian Pahonțu, cel care se află la conducerea Serviciului de Protecție și Pază (SPP) de mai bine de 12 ani, a revenit în atenția publică după ce, într-o conferință de presă, președintele PSD, Liviu Dragnea l-a numit „personaj veninos”. Acesta a fost acuzat că și-ar fi pus subalternii să-i spioneze pe demnitari și că l-ar fi influențat negativ și pe fostul premier, Mihai Tudose.

Nici Pahonțu și nici SPP nu au avut o reacție publică puternică prin care să nege aceste acuzații. În acest context, am studiat cu atenție CVul generalului pentru a urmări evoluția lui profesională și am remarcat că sunt menționate toate studiile, mai puțin locul unde a efectual studiile liceale. De altfel, în mediul online aceasă informație nu se regăsește pe nicăieri.

Într-un mod surprinzător, mai mulți membri ai filialei PSD Dâmbovița ne-au indicat că generalul Lucian Pahonțul a finalizat studiile Liceului nr. 3 de Chimie din Câmpulung Muscel, astăzi numit Liceul Teoretic „Dan Barbilian” și că ar ști acest lucru de la domnul senator Adrian Țuțuianu, care i-ar fi fost coleg și apropiat.

Contactat de bugetul.ro, directorul liceului teoretic „Dan Barbilian” a confirmat că într-adevăr domnul Lucian Pahonțu a fost elev în instituția respectivă. Același lucru este valabil și pentru proaspătul vicepreședinte al Senatului, Adrian Țuțuianu. Așadar într-adevăr informația că cei doi au fost colegi de liceu se confirmă, având și aceeași vârstă.

Lucian Pahonțu, spun cei care l-au cunoscut, era un elev cu o minte sclipitoare, deosebit de abil și un foarte bun strateg, reușind cam tot ceea ce-și propunea.

Generalul Pahonţu este absolvent al Şcolii Militare de ofiţeri activi, profil transmisiuni (1987), iar ulterior a Facultății de Arme Întrunite din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare din Bucureşti (1994). În 1992 şi 1998, Lucian Pahonţu a urmat cursuri pentru cadre de conducere ale Jandarmeriei.

După terminarea Şcolii de ofiţeri, actualul șef al SPP a lucrat în cadrul MAI. În decembrie 1989, Lucian Pahonţu era ofiţer în trupele de securitate – o structură militară care acţiona în uniformă, echivalentul de astăzi al Jandarmeriei Române. Ulterior a îndeplinit funcţiile de şef de Stat Major la Brigada 11 Mobilă Jandarmi Bucureşti (1999-2002) şi comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş” (2002-2005). A fost avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea) la 1 decembrie 2003.

Pe 7 decembrie 2005, Pahonţu a fost numit şef al SPP. A fost înaintat ulterior la gradul de general-maior (cu 2 stele) şi la cel de general-locotenent (cu 3 stele) la 25 aprilie 2008. În 2011, preşedintele Traian Băsescu i-a oferit şi a patra stea generalului Pahonţu.

Citește și…

Mutare de proporții! Frații „Dedeman” ATACĂ o nouă piață – Unde vor să se IMPUNĂ

O lege care va intra în vigoare peste trei luni va face prăpăd: Mii de români sunt vizați – ce trebuie să facă pentru a nu fi sancționați

Guvernul ia în BRAȚE zeci de mii de pensionari! Ce a intrat în vigoare la 9 februarie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare