sursa foto:  oradesibiu.ro

Legislația din Italia interzice utilizarea făinii de insecte în produsele ‘tipice’ italiene: Aceste făinuri nu pot fi asociate cu alimentele produse în Italia

Utilizarea tot mai frecventă în bucătărie a făinii fabricate din greieri, lăcuste și larve de insecte a întâmpinat o opoziție acerbă în Italia, unde guvernul va interzice utilizarea acestui tip de făină în pizza și paste. De asemenea, făina va expusă separat pe rafturile supermarketurilor.

„În mod fundamental, aceste făinuri nu pot fi asociate cu alimentele produse în Italia”, a declarat ministrul agriculturii Francesco Lollobrigida.

„Cine vrea să mănânce aceste produse o poate face, dar cei care nu vor, și îmi imaginez că vor fi majoritatea italienilor, vor putea alege”, a declarat Lollobrigida, informează The Times.

Orazio Schillaci, ministrul sănătății, a declarat că legislația va interzice, de asemenea, utilizarea făinii de insecte în produsele „tipice” italiene, precum pizza și paste.

Într-o altă încercare de a promova mâncarea italiană, guvernul a anunțat joi că va propune includerea bucătăriei italiene pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare