sursa foto:  ziaruldecalafat.ro

Lia Olguța Vasilescu iese la rampă! S-au triplat pe guvernarea ciumei rosii

Fostul Ministru al Muncii iese la rampă! Lia Olguța Vasilescu reacționează în legătură cu profitul multinaționalelor!

„Deci PSD nu a dus in cap multinationalele prin politicile fiscale din ultimii trei ani, desi asta a fost principalul repros in campania electorala… Ce sa vezi? Veniturile multinationalelor chiar s-au triplat pe guvernarea „ciumei rosii”! Aaaa! Atunci… bine!”, scrie Lia Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Declarația vine în contextul în care, Ziarul Financiar a publicat un articol în care erau prezentate datele statistice ale caștigurilor multinaționalelor. Mai jos redăm integral articolul:

Companiile multinaţionale din România şi-au triplat profiturile obţinute în România în trei ani, de la 8,2 mld. lei în 2014 la 23,8 mld. lei în 2016, arată o analiză a profesorului de economie Cezar Mereuţă.

Totuşi, companiile străine au generat doar o treime (34,5%) din profitul total al sistemului de companii din România în 2016. Industria prelucrătoare şi comerţul sunt domeniile care aduc cele mai mari profituri investitorilor străini. Multinaţionalele controlează 49% din businessul din România, conform datelor pe 2017.

Profesorul Mereuţă spune că fără multinaţionale economia şi businessul din România ar scădea dramatic: România ar face cea mai mare eroare dacă ar încuraja oprirea atragerii investiţiilor străine directe. „Fără filialele multinaţionale, România, în anul 2018, ar fi realizat între 30 şi 33% din exporturile de bunuri şi, de asemenea, fără multinaţionale PIB-ul României s-ar diminua cu circa 30%. scrie zf.ro

Citește și:

Mare atenție! Riscați amenzi uriașe pentru nerespecarea acestei prevederi

Mare atenție! Iată ce trebuie să faci pentru a nu fi amendat în acest caz

Vești mari! Se dau tichete pentru mii de români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare