sursa foto:  Inquam Photos

Lider PSD: ‘Rotativa guvernamentală se va face imediat ce greva va fi dezamorsată. Sper ca profesorii să înțeleagă că menirea și vocația lor e de a educa’

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea,  este încrezător rotativa guvernamentală se va produce imediat ce greva profesorilor se va încheia.

 

Social-democratul speră ”ca profesorii să înțeleagă că menirea și vocația lor e de a educa, că toți copii ar trebui să aibă încheiate mediile”.

 

Eu spun că da (rotativa se va produce), că sunt declarațiile liderilor celor două partide care au fost convergente: această rotație a premierilor se va face imediat ce greva va fi dezamorsată, lucru pe care ni-l dorim cu toții. Deja sunt pași pe care Guvernul și coaliția i-a făcut: acea OUG, apoi dialogul cu profesorii a continuat pentru a le arăta respectul de care se bucură și pe care-l merită, apoi va fi un Memorandum în ședința de Guvern, care va veni să întărească și să crească încrederea profesorilor în faptul că, în Legea 153 a salarizării unitare, salariul profesorului debutant va fi egal cu salariul mediu în economie.

”Sper ca profesorii să înțeleagă”

Îmi doresc, și cred, și sper ca profesorii să înțeleagă că menirea și vocația lor e de a educa, că toți copii ar trebui să aibă încheiate mediile, că e dreptul lor la educație, că ar trebui să aibă această șansă mai ales cei de clasa a XII-a, că poate unii au fost deja admiși la universități prestigioase, că acest lucru trebuie să se întâmple, că vom continua dialogul și această mai mult decât promisiune, e un pact semnat  de Ciolacu și Ciucă, dar va fi întărit într-o hotărâre a Guvenrului, va fi aprobat acest Memorandum.

E un drept al profesorilor de a protesta, e un drept democratic, un drept în Constituție și-l respectăm, dar e și dreptul copiilor de a fi educați, de a da examenele, au nevoie de educație cum toți avem”, a declarat social-democratul Radu Oprea, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare