sursa foto:  agerpres.ro

Liderii Coaliției de guvernare stau pe ‘jar’! Florin Cîțu: ‘În cel mai scurt timp voi transmite documentul’

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a făcut o primă variantă a rectificării bugetare şi curând va transmite documentul către liderii coaliţiei de guvernare. „Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public şi atingerea tuturor ţintelor din buget, pe care ni le-am asumat la începutul anului”, a adăugat şeful Executivului.

„Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare. În cel mai scurt timp voi transmite documentul liderilor Coaliţiei de guvernare. Încă aştept ca TOŢI miniştrii să prezinte execuţia bugetară pentru primul semestru. Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public şi atingerea tuturor ţintelor din buget, pe care ni le-am asumat la începutul anului”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook.

Tot luni, prim-ministrul a afirmat că singurul rol al rectificării bugetare este de a modifica, dacă este nevoie, alocarea resurselor în buget, în funcţie de execuţia bugetară, „pentru a menţine deficitul bugetar la ţinta de 7.16%”.

„Nu există elemente care să ducă la creşterea deficitului bugetar, iar resursele alocate în buget, la începutul anului, sunt suficiente, având în vedere ritmul cheltuielilor lunare din prima jumătate a anului”, a mai arătat Cîţu.

El a menţionat că sunt şi elemente noi de luat în calcul.

„Aşa că bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului bugetar asumat, de 7.16% (sau mai mic)”, a conchis premierul, conform news.ro

Citește și:

Ieșire de ultimă oră a premierului Florin Cîțu: ‘Românii trebuie să știe că nimeni nu e mai presus de lege’

Florin Cîțu pune presiune pe miniștrii din Cabinetul său: ‘Este necesar ca în perioada imediat următoare să se intensifice eforturile de implementare a proiectelor de investiții’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare