sursa foto:  express.co.uk

Liderul de la Casa Albă pregătește vizita omologului său de la Paris: Va fi o dovadă a profunzimii și forței relației dintre SUA și Franța

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a transmis luni că preşedintele american Joe Biden îl va primi pe omologul său francez Emmanuel Macron la Washington, pentru o vizită de stat, precizând că SUA acordă o mare importanţă relaţiilor cu Franța.

 

 

 

 

„Această vizită va fi o dovadă a profunzimii şi forţei relaţiei dintre SUA şi Franţa, cel mai vechi aliat al nostru”, a declarat ea.

Vizitele de stat sunt celebrate cu mare pompă şi contrastează astfel cu reuniunile bilaterale organizate de preşedinţii americani pentru liderii străini. Sub preşedinţia lui Biden nu a avut loc niciuna până acum, explicaţia oferită de Karine Jean-Pierre fiind că restricţiile legate de pandemia de COVID-19 au împiedicat asta.

Întrebată despre alegerea Franţei pentru această premieră în mandatul lui Biden, purtătoarea de cuvânt a răspuns că „acordăm o mare importanţă relaţiilor noastre cu Franţa”.

Legăturile sunt „fondate pe valori democratice comune, pe legături economice şi o cooperare în materie de apărare şi de securitate”.

Relaţiile dintre Paris şi Washington au cunoscut o criză majoră anul trecut, când Australia a anunţat brusc că renunţă la un contract de achiziţie de submarine convenţionale franceze în favoarea unui acord pentru submarine nucleare de atac americane, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare