sursa foto:  lona Andrei / G4Media

Liderul USR, Cătălin Drulă: Știţi foarte bine cu toţii că este o ruşine să-l avem pe Lucian Bode ministru de Interne

Președintele USR Cătălin Drulă a transmis luni la dezbaterea moţiunii simple împotriva lui Lucian Bode, că este ruşinos şi pentru PNL, şi pentru PSD, pentru că îl apără pe ministrul de Interne, precizând faptul că aderarea la Schengen a fost ratată din cauza acestuia.

 

 

 

 

„Doctorul Bode vorbea mai devreme de securism. Omul care îşi ameninţă colegii de partid cu dosare de la Doi şi un sfert. Omul care, dacă aude „pădure”, sare în mijlocul nopţii cu mâna la chipiu. Omul care şi-a făcut un doctorat fake cu conducătorul Academiei SRI. Ruşine. Aşa am fi vrut să-i spunem: Moţiunea Ruşinii. Pentru că ştiţi foarte bine cu toţii că este o ruşine să-l avem pe Lucian Bode ministru de Interne. Şi este ruşinos şi pentru PNL, şi pentru PSD să trebuiască să îl apăraţi la votul de astăzi. Avem astăzi pe masă o nouă moţiune împotriva lui Bode, depusă de USR şi Forţa Dreptei după cea din octombrie.

Atunci vă avertizam că vom rata Schengen-ul pe mâna lui Lucian Bode şi că este un act de patriotism să votaţi acea moţiune şi să îl demitem. Nu v-aţi găsit patriotismul şi între timp am ratat Schengen-ul, Lucian Bode a fost demonstrat plagiator, iar Mănăstire, stimaţi penelişti, vă ameninţă cu dosare de la Doi şi un sfert. Spunea preşedintele vostru, al PSD şi al PNL, preşedintele Iohannis, spunea că hoţii în România s-au cocoţat la vârful statului. Aşa este, aşa este şi el, Iohannis, patronează acest sistem. Mai spunea acelaşi preşedinte că în politică şi dacă există o suspiciune de plagiat, trebuie să te retragi, să faci un pas în spate”, a afirmat Cătălin Drulă, luni în plenul Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că „astăzi, nu avem un om, avem vreo patru vicepreşedinţi ai Camerelor, premier, ministru de Interne, cu mai mult decât suspiciuni de plagiat”.

„Între timp, am ratat Schengen, avem licitaţii pentru maşini aranjate, domnul Bode şi-a pus acoliţii în posturi: coleg de liceu, rudă a şefei de cabinet, şef la diverse poliţii din subordine, la Frontieră… O caracatiţă întreagă a cuprins acest minister şi aş vrea să vă întreb, doamnelor din PNL, doamnelor din PSD, despre faptul că mâna dreaptă a domnului Bode, care ameninţă cu dosare de la Doi şi un sfert, este un agresor de femei dovedit cu ordin de restricţie aveţi ceva de spus? O să vă tremure mâna când votaţi moţiunea, când votaţi împotriva moţiunii ca să îl menţineţi în funcţie? Şi aş vrea să vă mai citez -e ziua citatelor – chiar din domnul Bode.

Domnul Bode spunea „Plagiatul e un furt”. Păi dacă e aşa, atunci la vârful Ministerului de Interne avem astăzi un hoţ. Lucian, eşti disperat. Te agăţi de putere. Faci rău PNL – şi asta e problema lor -, dar faci rău României şi asta e problema mea şi a noastră. Faci rău unei ţări pentru care luptăm şi pe care o iubim. Nu mă aştept astăzi să votaţi moţiunea. Poate domnul Simonis repetă ce a făcut la ultima moţiune împotriva domnului Bode, un act lăudabil. A fost singurul care a avut curajul să voteze împotriva lui Lucian Bode. Poate mai mulţi îi urmaţi exemplul ca să vă puteţi uita în oglindă. Dar mă îndoiesc. Pentru că comportamentul vostru de la PNL în acest moment, deşi ştiu că vă e ruşine, comportamentul vostru de la PSD este unul de gaşcă, două găşti de dăunători”, a completat Drulă.

Liderul USR a mai spus că va aprecia gestul celor care vor da dovadă că au coloană vertebrală şi vot vota această moţiune simplă

„Însă, dacă cineva dintre voi va arăta coloană vertebrală şi votează moţiunea, nu o să ezit să apreciez acest gest. Mă îndoiesc însă. În timpul în care caracatiţa domnului Bode s-a aşezat peste licitaţii, peste instituţii, s-a extins peste tot, românii care ne-au trimis aici suferă. Cresc preţurile 30%, 60% la zahăr, 30% la unt. Nu ştiu dacă v-aţi uitat la asta. De ce? Pentru că voi puneţi gaz pe focul scumpirilor, pentru că aveţi nevoie de banii ăştia din scumpiri la buget ca să finanţeze această caracatiţă. Asta face rău României şi nu o să vă lăsăm să faceţi asta. Vom merge în faţa românilor şi le vom cere, la vot, să vă arate nota de plată, nota de plată a furturilor, nota de plată a scumpirilor, pentru Bode şi pentru toate nemerniciile pe care le faceţi”, a conchis Drulă, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare