sursa foto:  Jurnal din Romania

Lista execuțiilor! Oamenii trași pe linie moartă de către Viorica Dăncilă, după condamnarea lui Liviu Dragnea

Scoaterea din joc a lui Carmen Dan este o nouă dovadă a faptului că Viorica Dăncilă, premier și președinte PSD, îi execută, treptat, pe toți apropiații lui Liviu Dragnea, fostul lider social-democrat.

După condamnarea și încătușarea fostului șef PSD, Dăncilă a preluat imediat hățurile partidului și a anunțat înlocuirea fostei camarilei lui Dragnea.

Bugetul.ro a întocmit o listă a „decapitărilor” făcute de Viorica Dăncilă, începând cu data de 27 mai, data în care a fost încătușat Liviu Dragnea, și până astăzi, 16 iulie.

1. A început cu Codrin Ștefănescu

Imediat după condamnarea lui Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu, unul dintre cei mai apropiați oameni ai fostului lider, a fost schimbat din funcția de secretar general.

În locul său, în Comitetul Executiv Național al PSD desfășurat marți, 28 mai, a fost numită Rodica Nassar pe post de secretar general interimar al social-democraților.

2. Anca Alexandrescu

La finalul aceleiași ședințe a CExN, Viorica Dăncilă anunța că, din ziua următoare, o va elibera din funcție pe Anca Alexandrescu, la vremea respectivă consilier onorific pe probleme de comunicare în cadrul aparatului premierului.

Mai mult, Dăncilă dezvăluia că Alexandrescu nu va mai lucra nici la partid.

„Cu Anca Alexandrescu exclus, după cum ştiţi este consilier onorific pe probleme de comunicare în cadrul aparatului primului ministru. Mâine (n.r. – miercuri) o voi elibera din funcţie. Şi la partid la fel”, a spus Dăncilă, în conferinţa de presă de după şedinţa CExN.

Mai multe voci au susținut, de-a lungul timpului, că Anca Alexandrescu a fost pusă de Liviu Dragnea să-i urmărească îndeaproape mișăcrile lui Dăncilă.

3. Darius Vâlcov

Deși inițial a negat că îl va înlătura pe Darius Vâlcov – și el apropiat al lui Dragnea, considerat „eminența cenușie” a programului de guvernare social-democrat – din postul de consilier onorific pe probleme economice, în cele din urmă Viorica Dăncilă l-a „executat” și pe acesta.

În timp ce Vâlcov era încă în Guvern, premierul l-a numit pe Remus Borza ca al doilea consilier onorific pe probleme economice.

Ulterior, după o discuție purtată cu Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov își dădea demisia.

4. „Fetele” lui Vâlcov

Eliminarea lui Darius Vâlcov din aparatul de guvernare a dus la „executarea” apropiatelor sale, Mihaela Triculescu și Adriana Cotel.

Astfel, Triculescu a fost schimbată de la șefia Agenției Naționale de Administrare Fiscală, iar Cotel, de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Conform informațiilor apărute în presă, înainte de a fi numită la ANAF, Mihaela Triculescu a făcut Revelionul cu Darius Vâlcov, Liviu Dragnea și iubita acestuia, Irina Tănase.

5. Carmen Dan

Iată că acum, la mai bine de o lună distanță de la încarcerarea lui Liviu Dragnea, a fost înlăturată și „cea mai fidelă fată” a fostului cap social-democrat.

Carmen Dan a demisionat luni, 15 iulie, din funcția de ministru al Afacerilor Interne, după ce în spațiul public s-a aflat că urmează să fie înlocuită cu Nicolae Moga.

Fostă secretară de școală generală în Videle, Carmen Dan a fost propulsată în politică de Dragnea. Ea a fost consilier juridic și director executiv în cadrul Consiliului Județean Teleorman, în perioada în care acesta a fost condus de Liviu Dragnea.

Ulterior, ea a fost subprefect, apoi prefect de Teleorman, fiind singura femeie prefect în Teleorman. A demisionat din funcția de prefect pentru a candida la Senat din partea PSD, unde a și fost cap de listă.

Vezi și

EXCLUSIV Carmen Dan, desființată după ce și-a dat demisia! ‘Oameni mici care ajung în funcții mari’

Dezvăluire-bombă! Artificiul folosit de Guvern, pentru a da lovitura! Rolul ANAF

INTERVIU fără perdea cu Ludovic Orban. Ce se va întâmpla cu pensiile și salariile; Artificiul folosit de Guvern, pentru a-și face planul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare