sursa foto:  cotidianul.ro

Listă neagră din MAI: Solicitare către Marcel Vela de eliminare din minister a fostelor cadre din Miliție și Securitate

Protestatarul #Rezist Marian Tivilic Moroșanu, zis Ceaușescu, a făcut o solicitare către ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„Ceaușescu” îi cere lui Vela să elimine din MAI fostele cadre din Miliție și Securitate și prezintă o listă în acest sens.

„Domnule Ministru Vela,

Subsemnatul Moroșanu Tivilic-Marian, domiciliat în Municipiul București, Sector 3, , în calitate de revoluționar potrivit certificatului cu seria/nr LRD-M 00042, constat că la 30 ani de la Revoluția din Decembrie 1989, persoane care au făcut parte din Miliție, Securitate, armată, înainte de 1989 și care au participat activ la represiunile împotriva luptătorilor anticomuniști cât și ale revoluționarilor, sunt înfipți în instituțiile de stat, deținând grad și funcții înalte.
De exemplu,
-generalul de brigadă Constantin Florea, fost șef al Jandarmeriei de la Craiova, cel ce nu a vrut să trimită 20 de oameni în sprijinul poliției incompetente de la Caracal care o căuta pe Alexandra, actual Șef al Jandarmeriei Române, se afla în cordonul cadrelor ce au acționat în mod represiv asupra oamenilor ce au ieșit în decembrie 1989 pentru a înlătura dictatura lui Nicolae Ceaușescu și regimul comunist;
-Pelmuș Pandelea, actual secretar general al M.A.I., care și-a început cariera ca şef al Uniunii Tineretului Comunist la Ministerul de Interne, de asemenea a făcut parte din aparatul represiv al Revoluției din decembrie 1989;
-Olaru Mircea, consilier în M.A.I., a făcut,m de asemenea parte din forțele repressive în decembrie 1989.
Generalul Pavel Abraham, Constantin Florea și alți (actuali) generali au fost înaintați în grad și au primit funcții înalte în statul roman pe sângele eroilor din 1989, al propriului popor. În opinia mea toți aceștia ar trebui degradați până la gradul deținut înainte de decembrie 1989! Pensiile uriașe cu care sunt recompensați aceștia constituie o nedreptate, o monstruozitate, o jignire la adresa eroilor Revoluției din decembrie 1989 cât și a luptătorilor anticomuniști de dinainte de 1989, pentru că toți acești foști milițieni, securiști, au acționat în perioada neagră a stăpânirii/dictaturii comuniste din România în sprijinul și apărarea sistemului dictatorial! În loc să fie trași la răspundere pentru crimele comise, au fost înaintați în grad de Ion Iliescu.
Dacă în decembrie 1989 oamenii onești nu ieșeau cu piepturile goale în fața puștilor,a tancurilor, pentru a ne câștiga libertatea prin alungarea dictatorului Nicolae Ceaușescu, toți acești milițieni, securiști ar fi acționat în continuare în favoarea menținerii regimului comunist. Și ar fi deținut gradele și funcțiile pe care le dețin și astăzi, la 30 de ani de la Revoluție, cu toate beneficiile uriașe ce decurg din acestea.”, spune Ceaușescu.

Vezi și

EXCLUSIV Noul ministru al Muncii desființează acuzațiile fostului ministru: ‘Ar fi și culmea. Exclus’

Legea a fost promulgată- Ce se întâmplă cu alocațiile începând de la 1 ianuarie

Salariile vor fi majorate- Cine sunt angajații norocoși

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare