sursa foto:  gsp.ro

Liviu Dragnea ar putea ieși din închisoare mult mai repede. Tribunalul București va lua decizia în următoarea perioadă de timp

După ce Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare condiționată ca fiind neîntemeiată, depusă de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, Tribunalul București va lua o decizie în acest sens pe data de 19 mai.

Liviu Dragnea află peste două săptămâni dacă iese din închisoare. Tribunalul Capitalei a fixat termenul de judecată în data de 19 mai. Decizia instanței va fi definitivă.

Înainte de sărbători, Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare condiționată a fostului șef PSD, pe motiv că nu a dat suficiente dovezi de îndreptare.

Totodată, în motivarea data de Judecătoria Sectorului 5 se arată că Judecătoria s-au opus eliberării fostului lider PSD pe motiv că acesta a lipsit la mai mult de jumătate din programele educaționale din penitenciar.

„Astfel, deşi petentul a participat la mai multe programe educaţionale în această perioadă, respectiv la 12, aşa cum rezultă din caracterizarea penitenciarului, 7 sunt finalizate fără credite ceea ce presupune o prezenţă mai mică de 75% la acestea”, se arată în motivare.

Cum verdictul nu a fost definitiv, Liviu Dragnea l-a atacat, astfel că procesul s-a mutat la tribunal. Fostul șef al Camerei Deputaților execută pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare, primită în dosarul angajărilor fictive, conform realitatea.net.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare