sursa foto:  Facebook

În plină invazie a Rusiei în Ucraina, Liviu Dragnea are un discurs anti-NATO: ‘E acuma o mână de trădători, de slugi, care vor să târască România în război cu Rusia, dar de ce ne băgăm noi aici?’

Liviu Dragnea, la 13 luni de la ieșirea din pușcărie, a organizat, la Oradea, prima conferință de presă de după eliberarea din închisoare, anunțând programul noului său partid.

Dragnea a fost însoțit de Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, și de Codrin Ștefănescu, secretarul general al Alianței Pentru Patrie.

La Oradea, Dragnea a avut un discurs anti-UE și anti-NATO.

România trebuie să-și continue apartenența la UE, dar așa cum a fost la începuturi, prima oară a fost Comunitatea Oțelului pentru că francezii și nemții au vrut să nu mai apară războaie, apoi a apărut Comunitatea Economică Europeană, care vorbea despre comerț, dar nu s-a spus atunci deloc că se va fura suveranitatea țărilor europene, a le fura resursele și a stabili de la Bruxelles ce are voie să facă o țară mică. Pentru că ce nu are voie să facă românul, francezul și neamțul au voie! Agricultorii francezi și nemți au subvenții mult peste cei români. Nouă nu ni se dă dreptul să le mărim nici măcar subvenția de la guvern. Dar cine a inventat asta?”, a spus fostul șef PSD, conform ebihoreanul.ro.

Conform sursei citate, tot el a dat răspunsul, trecând la pericolul reprezentat de militarii străini ajunși în România pentru a sugera că țara este împinsă în război cu rușii din cauza apartenenței la alianța nord-atlantică: „E acuma o mână de trădători, de slugi, care vor să târască România în război cu Rusia, dar de ce ne băgăm noi aici (n.r. – în susținerea ucrainenilor)? Să susținem ce? Ca să poată veni aici tot mai multe trupe străine și să se predea conducerea apărării naționale a României către francezi? Cu ce ne ajută? De ce să se ducă ostilități pe teritoriul României? De ce să nu avem și noi pentru românii din Ucraina aceleași drepturi pe care le au ungurii din Ucraina?”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare