sursa foto:  mamaiaresort.com

Loft de Mamaia cu aromă de SRI! Cine se află în spatele afacerii de mare succes

Cel mai popular loc de fițe din România, în perioada verii, este fără doar și poate LOFT, situat strategic în stațiunea Mamaia. Vedete mondene, persoane publice, politicieni, fotomodele, oameni de afaceri sau pur și simplu oameni de rând de toate vârstele iau cu asalt deja celebrul local, odată cu deschiderea sezonului estival, în ciuda prețurilor extrem de piperate.

Șampanie cu roaba, muzica la maxim, trabucuri, dar și substanțe interzise care pot fi cumpărate de la diverși amatori de Loft – toate par să se afle în acest loc foarte populat, sau cel puțin așa susțin cei care îl frecventează.

Dar cine se află în spatele acestei afaceri de mare succes? De exemplu, anul trecut de 1 Mai, cei de la Can Can spun că patronii Loft au încasat între 210 și 338.000 euro CASH în doar două zile.

Intresant este că nici ANAF și nici DIICOT nu au călcat vreodată pragul Loft, deși localul ar putea prezenta interes din mai mult puncte de vedere. Dar oare de ce?

Ei bine, pentru că patronii par a fi oameni cu relații alese. Unul dintre aceștia este Biriş Ion Andrei zis Bucă și care este căsătorit cu Anca, fiica celui care a stat mult timp la butoanele serviciilor secrete, celebrul Virgil Măgureanu.

Vezi și Dan Andronic „dinamitează” Parlamentul! Ce partid ar fi fost înființat de Florian Coldea

Celălalt este Petre Berciu și este șeful recunoscut al afacerii. Cu siguranță cei doi patroni au abilități de antreprenor și au știut să-și construiască o afacere de mare succes, însă în România acest lucru este aproape imposibil, dacă nu ai relațiile potrivite. O spun toți cei care au intrat în  faliment de-a lungul timpului în ciuda premiselor favorabile.

Anul trecut, pentru a intra în Loft, trebuia să-ți cumperi o brățară, care costa 250 lei doar pentru accesul pe o zi, sâmbăta sau 350 lei dacă doreai și pentru duminica. În acești bani era inclus și un meniu. Dacă voiai doar să intri plăteai 150 lei și fără câteva sute de lei în buzunar, te uitai la ceilalți cum beau și mânâncă.

Firma pe care s-au vândut brăţările şi a dat bon fiscal pe consumaţie se numeşte SC Global Drinks International SRL, RO 2765131. Acţionarii oficiali sunt: Măluşel Petre Dan zis Mielu’ din Predeal, Biriş Ion Andrei zis Bucă – ginerele fostului director SRI Virgil Măgureanu, Ghizdavu Ovidiu Septimiu şi Pazara Cristina – celebra Tana Ardeleanu din scandalul Terasa Anda din anii ’90 de la ziarul ZIUA şi soţia purtătorului de cuvânt al OMV Petrom şi totodată şeful de corporate affairs al gigantului petrolier. Petru Berciu zis Pepe nu apare în acte, lucru ciudat, el fiind însă bossul recunoscut al afacerii, potrivit Can Can.

Cam așa arată LOFT în termeni de business. Interesant este însă ca din nou în schemă apare indirect un serviciu secret sau mai exact unul dintre cei care s-a aflat la butoane. De data aceasta, Virgil Măgureanu, al cărui nume îl regăsim în mai multe spețe cu bani mulți.

În Hexi Pharma, o altă afacere gigant, în ecuație se tot regăsea numele Coldea, fostul șef al SRI, amator de Seychelles.

Să sperăm că pas cu pas, numele ofițerilor sau șefilor de servicii secrete vor fi regăsite mai mult în zona siguranței naționale, carieră pentru care au optat singuri.

Sursa foto: cancan.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare