sursa foto:  calatoriaperfecta.ro

Lovitură de la UE pentru șoferii români! Ce riscă dacă nu respectă noua directivă

O nouă directivă face ravagii printre șoferii români. După de conducătorii auto au fost bombardați cu noi reguli în ultima perioadă, UE vine cu o directivă care va afecta șoferii cu astfel de mașini. Autoritățile anunță că aceștia pot rămâne fără certificatul de înmatriculare dacă nu respectă noile reguli impuse de Uniune.

Potrivit Știrileprotv, un nou proiect obligă conducătorii auto să fie responsabili si sa nu mai circule cu autoturisme cu defectiuni, care sa produca accidente. Proiectul care schimba regulile va fi trimis Guvernului pentru adoptare si este urmarea unei directive a Uniunii Europene, care se va aplica in toate statele membre.

Potrivit legii actuale, șoferii sunt obligați să facă ITP-ul o dată la 2 ani, lucru care nu se respectă, iar aceștia scapă doar cu o amendă.

“Nu ii intereseaza acte, nu ii intereseaza nimic. Am avut si situatii de genul acesta, de exemplu era o doamna care a zis ca nu e treaba ei sa verifice daca are ITP. Si astazi am avut un client care avea ITP-ul expirat de 3 luni de zile.”, a declarat Maria Cretu, administrator service ITP.

Se pare că noul proiect vine cu sancțiuni dure. Potrivit sursei citate, atunci cand ITP-ul unei masini expira, Registrul Auto Roman emite o notificare catre Directia de Inmatriculari Auto, care suspenda automat inmatricularea masinii cu ITP expirat. Informatia merge apoi la politia rutiera.

Silviu Areserescu, imputernicit sef serviciu DRPCIV: “In momentul in care veti fi depistat in trafic conducand acel vechicul, veti fi oprita de colegii de la rutiera si acestia observand ca masina are imnatricularea suspendata, va vor retine certificatul de inmatriculare pana la trecerea unei noi inspectii tehnice.

Pe lângă asta, soferii care ajung in aceasta situatie vor primi si o amenda, intre 1200 si 2000 de lei. Ministerul de Interne vrea sa-i oblige astfel pe soferi sa nu mai cirucle cu masini care pot fi un pericol public.

Vezi și

Scandalul pensiilor speciale scoate la iveală lucruri șocante! Ce angajat al MAI s-a pensionat la 42 de ani și are o pensie de 130 de milioane

La ce minister este secretar de stat pensionarul de 43 de ani care încasează lunar circa 5.000 de euro

Mutare hotărâtoare a Băncii Transilvania, de la 1 august! Toți clienții băncii trebuie să afle

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare