sursa foto:  digi24.ro

Lovitură de proporții! Se aduc critici dure premierului: Asta nu-i albește trecutul și nu îl califică pentru un nou mandat

Ludovic Orban a informat, joi, despre eventuala candidatură a lui Mihai Chirica la Primăria Iași, din partea PNL, că acesta nu mai are treabă cu PSD de 3 ani, „dacă nu și mai mult”. Candidaturile vor fi propuse și validate, însă, în prima săptămână din martie. „Mihai Chirica este «opozant» al lui Dragnea la fel cum au fost Gabriela Firea și Marian Oprișan. Asta nu-i albește trecutul și nu îl califică pentru un nou mandat la Primăria Iași,”, a declarat Cosette Chichirău.

Într-o postare pe facebook, deputatul USR Cosette Chichirău scrie că Mihai Chirica are grave probleme de integritate și că nimic nu-i albește trecutul și nu îl califică pentru un nou mandat la Primăria Iași.

„Mă întreb cum comentează Ludovic Orban aceste «detalii» din cariera lui Chirica:

1) Mihai Chirica a fost mâna dreaptă a lui Gheorghe Nechita, fostul primar al Iașului condamnat la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Chirica este în administrație de 19 ani, a avansat în carieră, a ajuns consilier, viceprimar și apoi primar exclusiv cu sprijinul rețelei PSD. Mai grav, a fost părtaș sau autor la toate relele pe care le-a făcut acest partid în Iași.

2) Mihai Chirica are grave probleme de integritate. Presa a dezvăluit de multe ori informații scandaloase despre averea actualului primar, avere ce pare să fi crescut spectaculos și nejustificat în ultimii ani. De exemplu, în 2019, Mihai Chirica a «uitat» să treacă în declarația de avere o casă de un sfert de milion de euro ce-l are ca proprietar pe fiul edilului care, la vremea respectivă, nu împlinise încă vârsta de un an.

3) Mihai Chirica a fost susținut necondiționat de consilierii PSD și înainte și după «excluderea» sa din partid. Criticile lui Chirica legate de Ordonanța 13 au fost doar un artificiu pentru a se decupla de imaginea toxică a lui Liviu Dragnea. În realitate, Chirica a rămas în relații foarte bune cu PSD, partid care votează în Consiliu tot ce vine de la primar.

4) Mihai Chirica este autorul unor declarații rasiste fără precedent la un asemenea nivel. Pentru declarația despre «congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni care sunt coborâte din copac», Chiria a fost amendat de CNCD.

5) Mihai Chirica este «opozant» al lui Dragnea la fel cum au fost Gabriela Firea și Marian Oprișan. Asta nu-i albește trecutul și nu îl califică pentru un nou mandat la Primăria Iași”, a scris deputatul USR, vineri, pe rețeaua de socializare, informează știripesurse.ro.

Vezi și:EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

Cine taie și spânzură în justiție? Miza pentru noii procurori șefi

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare