Lovitură de teatru! Olguța Vasilescu anunță că nu trebuie modificată legea! ‘Doar dacă se face recalcularea tuturor pensiilor’

După scandalul femeii care a primit o pensie mai mică timp de 16 ani, Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, susține că nu este nevoie de modificarea Legii pensiilor, pentru ca pensionara să-și recupereze restul banilor.

Olguța Vasilescu afirmă că Guvernul Orban ar trebui să facă recalcularea tuturor pensiilor, în conformitate cu noua Lege a pensiilor.

Astfel, toate cele 5 milioane de persoane își vor primi pensia cuvenită și nu vor mai exista astfel de erori.

La Casa de Pensii Alba au fost totdeauna probleme. Dosare calculate gresit, calculari sau recalculari intarziate, scandaluri. Seful Casei Judetene? Un liberal. Acum se cere modificarea legii, in conditiile care managementul e problema acolo. Doamna care s-a trezit ca de 16 ani primeste o pensie mai mica decat i se cuvenea isi poate recupera banii fara sa fie nevoie de vreo modificare a legii. Doar ca statul trebuie sa recunoasca greseala si managerul Casei Judetene de Pensii sa vrea sa o indrepte. Oricum, sunt mii de astfel de cazuri, despre care nici macar nu se stie, fiindca nu toti pensionarii stiu sa isi calculeze pensia, iar pensiile cuvenite pot fi primite doar daca se face recalcularea TUTUROR pensiilor din Romania, adica a celor 5 milioane de dosare, conform noii legi. Care recalculare trebuia inceputa de la 1 ianuarie anul acesta. Intrebarea este de ce nu o fac? De ce nu aplica legea care e deja in vigoare?Si nu credeti ca a venit momentul sa il zburati pe liberalul habarnist din functie?”, scrie, pe Facebook, Olguța Vasilescu.

Vineri, Florin Roman, deputat PNL, a depus o inițiativă legislativă conform căreia,în cazul în care, din cauza unei erori materiale intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare şi redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei, termenul general de prescripţie nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către organul administrativ competent.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a cerut, joi, măsuri administrative de sancţionare a celor care au greşit, cât şi pentru repararea prejudiciului material de la Casa de Pensii Alba, după ce, timp de 16 ani, o femeie a primit o pensie mai mică.

„Persoana respectivă a depus o cerere de pensionare anticipată parţial în iulie 2002, calculându-se o penalizare conform legii. În anul 2004, îndeplinind condiţiile de trecere la pensie la limită de vârstă, această penalizare trebuia să înceteze, iar persoana respectivă ar fi trebuit să primească pensie fără penalitate, pentru limită de vârstă. Din cauza neatenţiei unor funcţionari publici, nu a fost pusă în plată pensia integral, menţinându-se penalitatea timp de 16 ani.

Prejudiciul creat plin neplata pensiei a fost de peste 7.000 de lei, iar la momentul descoperirii erorii s-au plătit retroactiv doar drepturile din ultimii 3 ani, aproximativ 1.200 de lei”, se menţionează într-un comunicat dat publicităţii de Ministerul Muncii.

Vezi și

VIDEO Cum au ajuns clanurile să dețină monopolul pe piața măștilor medicale. Nume grele implicate

Veste bună! Anumiți angajați vor avea parte de o nouă zi liberă

Scandal de proporții! Zeci de mii de cadre medicale încasează bani stând degeaba, iar pacienții mor în fața spitalelor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare