sursa foto:  cancan.ro

Lovitură dură pentru fumători! Unde și cu cât se vor scumpi tigările

Așa cum și-a propus încă din campania electorală, președintele acestei țări va da o lovitură extrem de dură fumătorilor. Se pare că oficialii doresc ca prețul pachetului de țigări să crească de 6 ori, pentru ca până în 2020, acesta să ajungă pa prețul de 10 euro. Prima majorare va fi doar de 35 de cenți și va avea loc până la sfârșitul acestui an.

Vom armoniza prețul pachetului de țigări, în special prețurile cele mai mici, printr-o creștere medie de 35 de eurocenți până la 7,10 euro pe pachet la finele anului, urmând ca în luna martie a anului următor să fie introdusă o nouă majorare de un euro”, a declarat Agnes Buzyn, potrivit Agerpres.

„Ulterior, vor fi introduse majorări de 50 de eurocenți în lunile aprilie și noiembrie 2019, urmate de alte majorări de 50 de eurocenți în luna aprilie 2020 și 40 de eurocenți în luna noiembrie 2020, a adăugat oficialul francez. Aceste creșteri vor fi decalate în timp pentru a permite oamenilor să se pregătească, să găsească mijloacele pentru a se opri din fumat, a subliniat ministrul francez al Sănătății.

Majorarea prețului mediu al unui pachet de țigări la 10 euro este unatre din promisiunile de campanie ale președintelui francez Emmanuel Macron.

În prezent, cel mai ieftin pachet de țigări în Franța costă 6,30 euro, iar pachetul de Marlboro, cea mai comercializată marcă de țigări acolo și, totodată, una dintre cele mai scumpe, se vinde cu 7 euro.

În Franța, 16 milioane de persoane, adică o treime din populația cu vârsta între 15-85 ani, fumează (36% din bărbați și 28% din femei).

Acciza pe țigări, un produs taxat puternic, aduce statului francez aproximativ 14 miliarde de euro pe an.

Vezi și O nouă „bătălie” Goțiu – Palada! Cine câștigă detașat de data aceasta

EXCLUSIV! Scandal imens într-o renumită companie din România! Angajații se revoltă, oficialii iau atitudine

Am aflat SECRETUL! Chiar în apropiere de București, ei au găsit elixirul tinereții!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare