sursa foto:  businessmagazin.ro

EXCLUSIV! Scandal imens într-o renumită companie din România! Angajații se revoltă, oficialii iau atitudine

A munci cu drag și spor, adică a fi apreciat și răsplătit direct proporțional cu munca prestată reprezintă cu siguranță cheia succesului în afaceri. Atât pentru angajat, cât și pentru angajator. Doar că principiul enunțat pare să se aplice din ce în ce mai rar, și nu doar în România. Însă acum ne vom opri asupra unui caz autohton.

În perioada verii, bugetul.ro a efectuat o investigație jurnalistică după ce mai mulți angajați ai companiei Arctic Găești, unde lucreză peste 3.000 de persoane, s-au plâns că sunt tratați ca niște „sclavi”. Mai exact că se țipă foarte mult la ei, că viteza benzilor de producție este mult mai rapidă decât ar fi firesc, că sunt obligați să lucreze și la sfârșit de săptămână, deși nu ar fi plătiți mereu și că nu li se respectă concediile medicale. Adică ori vin la muncă, ori riscă să rămână fără job.

„Este un stres maxim, care nu era înainte. Suntem înjurați nonstop, se pune o presiune incredibilă pe noi. Lucrez de 20 de ani aici, dar efectiv nu mai fac față. Psihic nu mai fac față”, ne-a relatat una dintre muncitoare.

Vezi și Am aflat SECRETUL! Chiar în apropiere de București, ei au găsit elixirul tinereții!

Deși mai mulți muncitori ne-au prezentat și filmulețe, am ales să nu le facem publice, ci să ne adresăm companiei, căreia i-am adus la cunoștință problemele angajaților. Conducerea Arctic a luat atitudine și a demarat o anchetă internă. Lucrurile păreau să intre pe un făgaș normal, iar muncitorilor le mai venise inima la loc.

Până când un alt caz ne-a atras atenția. Cronica de Găești a relatat cazul unui tânăr de 19 ani, care susţine că a fost lovit cu o cutie de vopsea peste picior de către inginerul Soare Daniel de la Linia 3, pe motiv că a întârziat 5 minute la toaletă. Tânărul a fost rănit, este acasă cu piciorul umflat și amenință că-și va face un certificat medico-legal pentru a acționa în instanță compania.

Bugetul.ro a contactat  din nou Artctic Găești și a cerut o poziție publică a companiei.  Sperăm ca de data aceasta, lucrurile chiar să intre în normalitate și umilința angajaților să înceteze pentru că la sfârșitul zilei nimeni nu câștigă. Angajați stresați, producție mai slabă, eficiență scăzută.

Vezi și EXCLUSIV! Lista neagră a lui Țuțuianu! Dezvăluiri șocante – cum se face „justiție”

Iată ce ne-au spus oficialii Arctic:

„În data de 13 septembrie 2017, în cadrul fabricii Arctic din Găești a avut loc un incident între un angajat temporar și supervizorul lui direct, angajat al Arctic. Altercația a început ca urmare a unui avertisment verbal pe care supervizorul l-a adresat operatorului pentru nerespectarea programului de pauze și întârzierea programului de producție. Situația a degenerat, iar în urma conflictului operatorul a suferit o rană minoră la un picior.

Operatorul a depus ulterior o plângere scrisă la departamentul de Resurse Umane și, conform procedurilor interne, a fost însoțit de un reprezentant al departamentului la cabinetul medical al fabricii. A fost constatată o rană minoră, însă, pentru siguranță, angajatul a fost însoțit de un reprezentant al departamentului de Securitate a Muncii la spitalul local din Găești pentru investigații suplimentare.

Operatorul a fost consultat de către medicii de gardă și i-a fost făcută o radiografie la picior.

În aceeași zi, incidentul a fost comunicat la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Potrivit procedurilor interne ale companiei, am demarat deja o investigație, iar cazul este analizat de o comisie disciplinară care va decide sancțiunile care se impun. Regretăm incidentul care a avut loc și subliniem că ne delimităm ferm de astfel de comportamente neprofesioniste la locul de muncă.

Atât Arctic, cât și companiile partenere, respectă legislația muncii în vigoare în România si se asigură că drepturile angajaților sunt întotdeauna respectate, dar și că angajații acționează în linie cu prevederile legii.

Mai mult decât atât, menținerea unui mediu de lucru sigur și lipsit de conflicte este un aspect important al culturii organizaționale al companiei noastre, pe care îl comunicăm cu regularitate angajaților.

 

Arctic este o companie preocupată de bunăstarea angajaților și face eforturi constante pentru a le oferi acestora condiții bune de lucru, inclusiv în relația cu supervizorii direcți.

Arctic este unul dintre cei mai importanți angajatori din județul Dâmbovița, cu peste 3.600 de angajați care lucrează în prezent în fabrica din Găești. Compania investește constant nu doar în dezvoltarea produselor sale, ci şi în îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, precum şi în programe de dezvoltare profesională pentru angajaţii săi.

În speranţa că informaţiile furnizate de noi răspund întrebărilor dumneavoastră, vă stăm la dispoziţie pentru orice alte detalii suplimentare veţi avea nevoie”.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.