sursa foto:  tvr.ro

Lovitură grea pentru Klaus Iohannis: Ce lege a modificat Comisia Iordache

Comisia specială care se ocupă de legile justiției, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, a modificat astăzi o lege foarte importantă prin care îl scoate din schemă pe președintele Klaus Iohannis.

Este vorba despre Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, în conformitate cu decizia Curţii Constituţionale.

Ce a mai importantă modificare se referă la eliminarea preşedintelui  României din procedura de numire a preşedintelui şi a vicepreşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, alineatul (1) al articolului 53 se modifică şi va avea următorul cuprins: “Preşedintele, vicepreşedinţii şi preşedinţii de Secţie ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani şi care nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani”.

După ce a trecut de Comisie, legea va merge la vot, în plenul Parlamentului.

Vezi și Toți șoferii vor fi afectați: Ce lege va fi adoptată până în luna iulie

După ce a fost cumpărată de un colos american, o companie din România pune la bătaie sute de posturi! Are TREI fabrici mari pe piața locală

GEST FABULOS al Simonei Halep: Darul care poate salva vieţi – Andreea Esca s-a ocupat de tot

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare