sursa foto:  playtech.ro

O primă lovitură din partea Guvernului Ciucă pentru pensionarii cu vârsta mai mică de 60 de ani! Nu vor primi acest sprijin

Guvernul PNL-PSD-UDMR a ajuns la un acord privitor la majorarea pensiilor românilor, începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Pensiile se vor majora cu 12,5%, au stabilit, în cele din urmă, liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR.

Odată cu majorarea pensiilor, guvernanții au decis să acorde și un sprijin de 1.400 de lei, pentru plata facturilor la energie. Ei bine, acest sprijin nu se acordă celor care s-au pensionat și au mai puțin de 60 de ani.

Totodată, pentru a beneficia de acest sprijin, pensionarii vor trebui să aibă și o pensie mai mică de 2.000 de lei.

„Vom acorda un sprijin de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei. Această sumă va fi împărțită în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta și din iarna viitoare”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Vezi și Se acordă în două tranșe, în 2023! Guvernul, ajutor pentru pensionarii cu pensiile sub 3.000 de lei! Se confirmă ce a declarat, pentru Bugetul.ro, ministrul Muncii

Anunțul făcut de Nicolae Ciucă:

În ședința Coaliției de guvernare, care a avut loc în această seară, am decis următoarele:

Pentru pensiile pe contributivitate, am decis creșterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Noua valoare a acestuia va fi, astfel, de 1.784 de lei.

Totodată, anul viitor vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii mici, astfel:

1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile între 1.501 și 2.000 lei, respectiv 600 de lei pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei. Sumele vor fi împărțite în două tranșe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023.
Persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi și anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.

Vom acorda un sprijin de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei. Această sumă va fi împărțită în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta și din iarna viitoare.

Am convenit, de asemenea, ca alocațiile de stat pentru copii să fie actualizate cu rata inflației, persoanele cu handicap să primească o a treisprezecea indemnizație, iar indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război să fie actualizate cu rata inflației, începând din 2018, însemnând o creștere totală de aproximativ 30 de procente.

Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial și trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creșteri mai mici de 15% și a obținut în negocieri creșteri totale care depășesc 15,8%”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare