sursa foto:  nineoclock.ro

Lovitură în plin pentru Vladimir Putin! Rusia e obligată să plătească această sumă

Lovitură dură încasată de Vladimir Putin și Rusia! Țara condusă de către Putin este obligată să plătească această sumă. Concrect, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a anunţat, marţi, că a refuzat să accepte un apel introdus de Rusia împotriva deciziei sale de a o obliga să plătească un total de 37.000 de euro mai multor membre ale grupului punk Pussy Riot, ca despăgubiri pentru arestarea lor după o „rugăciune punk” într-o catedrală din Moscova, în 2012, relatează dpa.

Sistemul judiciar rus nu a examinat în măsură suficientă dacă grupul a îndemnat la violenţă, ură sau intoleranţă în cursul prestaţiei din catedrală, a stabilit în iulie CEDO, calificând drept nejustificată arestarea celor trei tinere.

Curtea a ordonat Rusiei să achite câte 16.000 de euro celor două membre ale formaţiei care au fost nevoite să petreacă circa un an şi nouă luni în închisoare, Maria Aliohina şi Nadejda Tolokonnikova. O a treia membră a grupului, Ekaterina Samuţevici, care a stat şapte luni în închisoare, trebuie să primească 5000 de euro despăgubiri.

Cele trei fuseseră condamnate pentru huliganism şi incitare la ură religioasă, după ce au interpretat în catedrala ortodoxă Iisus Mântuitorul de la Moscova o „rugăciune punk” în care i-au cerut Sfintei Fecioare „alungarea (preşedintelui Vladimir) Putin” de la putere.

Vezi și SURSE Motivul real al dezertărilor din PSD! Blatul făcut de Liviu Dragnea

Imagini în premieră! Cum arată vila ‘Umbrei’ lui Klaus Iohannis – Aceasta este locuința prădată de hoți de 1 Decembrie

Atenție! Sunt vizați acești pensionari. Ce document trebuie să trimiteți și de ce

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare