sursa foto:  zf.ro

Lovitură pentru RISE Project, după publicare anchetei cu Barna! Ce li s-a întâmplat jurnaliștilor

Jurnaliștii de la RISE Project au primit o lovitură puternică, în urma publicării anchetei referitoare la Dan Barna, prezidențiabilul USR-PLUS.

Multe comentarii negative, un val de ură și de acuzații sau donații financiare oprite. Acestea sunt doar câteva dintre efectele create de ancheta jurnaliștilor de la Rise Project, despre Dan Barna – canditatul USR-Plus la Președinția României, informează paginademedia.ro.

Investigația vizează câteva proiecte pe bani europeni, eșuate, demarate de Dan Barna în urmă cu mai mulți ani. Acestea ar fi costat șase milioane de euro, iar șeful USR ar fi fost „supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”, după cum scrie Rise Project.

Pagina de media a discutat cu Ramona Puiuleț, unul dintre jurnaliștii care a lucrat la investigația „Adevărul despre Dan Barna”.

Interviul cu Romana Puiuleț vine în contextul în care, în ultimele zile, în spațiul public au apărut mai multe acuzații despre Rise Project „care ar fi făcut ancheta despre Dan Barna la comandă”.

„Pe noi oamenii nici măcar nu ne-au atacat pe conținut, ceea ce e foarte trist. Am ajuns în situația în care nu se mai face distincția dintre pont și sursă. Dan Barna nici măcar nu a negat faptele din materialul nostru, mai mult a încercat să minimalizeze importanța subiectulului”, spune jurnalista.

Materialul a avut și altfel de efecte: o parte din donațiile către site au fost oprite de către cititori.

Totuși, jurnalista declară că au fost oameni care au început să doneze în zilele de după publicarea materialului.

Vezi și

Alertă în cazul Caracal! A fost găsită

Cazul Caracal, în aer! Dezvăluire nucleară: Ce a ajuns, în realitate, la FBI

EXCLUSIV Firmele înființate de Dan Barna și Dragoș Pîslaru (PLUS), jumătate de milion de euro de la Guvernul ‘Dragnea’! Rovana Plumb a semnat documentul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare