sursa foto:  aktual24.ro

Lovitură pentru români! Guvernul vrea să blocheze angajările

Lovitură dură pentru cei care vor să se angajeze în sistemul bugetar! Guvernul vrea să blocheze angajările în sistemul public.

Potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență, Guvernul merge și anul acesta pe blocarea angajărilor în instituțiile și autoritățile publice în 2019.

Înghețarea posturilor se va aplica și instituțiilor publice locale care primesc bani de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetelor locale.

Blocarea posturilor e cuprinsă într-un proiect de ordonanță de urgență a Guvernului aflat acum în circuitul de avizare și care ar urma să intre pe ordinea de zi a Guvernului chiar în ședința din vinerea aceasta, potrivit unei informări trimise redacției noastre de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, scrie avocatnet.ro.

„Începând cu 1 ianuarie 2019, până la 31 decembrie 2019, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice”, scrie în proiectul de OUG, care are nevoie de aprobarea Executivului și de publicarea în Monitorul Oficial ca să intre în vigoare. Proiectul mai specifică însă că blocarea angajărilor se va aplica și la instituțiile publice locale, care beneficiază de sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale.

Nu vor fi afectate însă concursurile în derulare și posturile pentru a căror ocupare s-a dat deja, la momentul când va intra în vigoare OUG-ul, memorandum de la Guvern.

Vor exista însă și câteva excepții de la regula de mai sus. Pe de o parte, se va putea aproba ocuparea unui procent de cel mult 50% din totalul posturilor ce vor rămâne libere de la 1 ianuarie, dacă și numai dacă asta nu ar duce la depășirea cheltuielilor de personal aprobate prin buget.

O altă excepție este organizarea de concursuri/examene pentru ocuparea posturilor aprobată de Guvern prin memorandum, atunci când este motivată de necesitatea de personal.

Nimic din toate acestea nu sună însă necunoscut. Același lucru a fost decis în decembrie anul trecut pentru anul 2018, respectiv blocarea angajărilor în instituții și autorități publice, sub rezerva acelorași excepții menționate mai sus.

Mare atenție! Proiectul de OUG privind blocarea angajărilor NU se aplică încă. Acesta trebuie aprobat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial ca să intre în vigoare.

Vezi și Rareș Bogdan anunță dezastrul pentru Mălin Bot! Lovitură de grație pentru jurnalistul #Rezist

SURSE Motivul real al dezertărilor din PSD! Blatul făcut de Liviu Dragnea

Imagini în premieră! Cum arată vila ‘Umbrei’ lui Klaus Iohannis – Aceasta este locuința prădată de hoți de 1 Decembrie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare