sursa foto:  Asociatia Medicilor de Familie Mures

Lovitură pentru toți românii! Modificări importante în sistemul de sănătate! Noi taxe pentru serviciile medicale

Vești proaste pentru toți românii! Sistemul de sănătate va suferi schimbări care vor afecta asupra tuturor românilor asigurați. În ședința de astăzi, Guvernul va adopta un proiect de act normativ cu prevederi noi pentru pacienții din spitale.

Conform proiectului pe care îl va adopta astăzi Guvernul, asiguraţii care vor alege serviciile medicale ale spitalelor private vor putea plăti o contribuţie personală.

Potrivit proiectului de act normativ, „asigurații vor plăti această contribuție pentru a acoperi diferenţa dintre tarifele acordate de furnizorii privaţi şi tarifele suportate din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate decontate de casele de asigurări de sănătate”.

Dacă un pacient nu are posibilitatea să plătească contribuția personală, el poate opta pentru un alt furnizor de servicii medicale care nu percepe această sumă de bani sau care aplică un cost mai mic pentru acelaşi tip de servicii.

„Adoptăm un proiect prin care asigurăm drepturile pacienţilor care aleg serviciile oferite de clinici private. Prin completarea legislaţiei reglementăm faptul că persoanele asigurate care apelează la servicii medicale oferite de clinici private vor plăti numai diferenţa dintre tariful practicat de acel furnizor şi tariful decontat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. De asemenea, ne asigurăm că pacienţii vor fi informaţi corect în prealabil cu privire la costul serviciilor medicale, fiind evidenţiate separat sumele suportate de către stat şi cele plătite din fonduri proprii. Astfel, persoana asigurată va cunoaşte din timp costurile unei intervenţii sau ale unui tratament”, a precizat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

„Ministerul Sănătăţii a finalizat acest proiect de act normativ după consultări cu asociaţiile pacienţilor şi furnizorii privaţi de servicii medicale”, a afirmat prim-ministrul.

Citește și:

Cine e, de fapt, omul care o pune la zid pe Carmen Dan – Totul despre averea lui Cătălin Ioniță, șeful DGA

Surse S-a aflat motivul! De ce a fost, de fapt, Liviu Dragnea trădat de aliatul său de încredere

ANAF lovește din nou! Cum i-a păcălit instituția pe români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare