sursa foto:  mediafax.ro

EXCLUSIV O primă lovitură pentru Poliția Română! Polițistul-bătăuș și Poliția Capitalei trebuie să plătească daune! Decizia nu este definitivă

Dezvăluire Bugetul.ro. În perioada stării de urgență, un polițist de la Secția 9 din Capitală a aplicat „Legea pumnului”, pe Șoseaua Pantelimon. După ce în vara anului 2020 a fost condamnat, pe fond, la închisoare cu suspendare, agentul mai primește o lovitură. Alături de Poliția Capitalei, respectivul agent va trebui să-i plătească daune morale tânărului bătut, conform unei alte decizii a judecătorilor. Subliniem că decizia nu este definitivă.

Potrivit unei decizii luate de magistrații de la Judecătoria Sectorului 2, la sfârșitul lunii aprilie, DGPMB și polițistul de la Secția 9 vor trebui să plătească 20.000 de lei – circa 5.000 de euro. Totodată, vor trebui să plătească și 1.500 de lei cu titlu cheltuieli de judecată.

Vezi și EXCLUSIV Situație halucinantă în mandatul lui Lucian Bode la MAI! După ce șeful Internelor a anulat concursul, Poliția Capitalei stă de 4 luni fără director general!

„Obligă pârâtii, in solidar, la plata către reclamant a sumei de 20.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâţii, in solidar, la plata către reclamant a sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial”, se precizează în soluția dată, pe fond, de Judecătoria Sectorului 2.

Pe de altă, în mod total neașteptat, judecătorii au decis și ca tânărul bătut să-i plătească 1.500 de lei polițistului de la Secția 9, cu titlu cheltuieli de judecată, „reprezentând onorariu avocaţial redus”. „Compensează sumele ce reprezinta cheltuielile de judecată”, explică magistrații.  

Polițistul de la Secția 9, condamnat la închisoare cu suspendare

La jumătatea lunii iulie 2020, în primă instanță, Judecătoria Sectorului 2 a decis să-l condamne la 1 an și 6 luni de închisoare pe polițist. Aceiași magistrați au hotărât, însă, amânarea aplicării pedepsei.

Practic, polițistul nu va intra după gratii, dacă respectă măsurile de supraveghere impuse prin lege.

Agentul va trebui: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta,

-să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei, orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum și întoarcerea;

– să comunice schimbarea locului de muncă;

– să comunice informaţii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existență.

Mai mult, în baza art. 85 alin. 2 lit. b) C.pen., instanța i-a impus inculpatului obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 sau în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare.

Ce s-a întâmplat la început de aprilie 2020, în vreme de stare de urgență

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, doi bărbați au fost opriți de un echipaj de la Secția 9 Poliție, în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2020, însă au refuzat legitimarea și așa s-a ajuns la „tratamentul” aplicat de omul legii, care l-a bătut pe unul dintre ei. DGPMB a demarat cercetări în privința modului în care a acționat polițistul-bătăuș.

Vezi și EXCLUSIV Avem dovada. Abuz al Poliției în plină stare de urgență

Un om al legii a aplicat legea cu pumnul pe Șoseaua Pantelimon, din București, în noaptea de marți spre miercuri. Polițistul de la Secția 9 îi dă mai mulți pumni unui bărbat care nu ripostează, scria, la vremea respectivă, Bugetul.ro.

Mai mult, el îl întreabă pe omul legii, în timp ce este lovit „De ce dai în mine, mă?”.

Ulterior, polițistul-bătăuș aleargă după al doilea bărbat. La un moment, spre finalul filmării, se aude cum un polițist spune: „Bă, băiatule, știi că n-ai voie să ieși din casă? Care-i urgența?”.

A urmat un comunicat mincinos al Sindicatului Europol

Sindicaliștii de la Europol susțineau, la vremea respectivă, că tinerii au cazier, ceea ce, așa cum a anunțat în exclusivitate Bugetul.ro, s-a dovedit a fi o mare minciună.

Vezi și SURSE Lovitură de teatru: Tânărul luat la pumni de polițistul de la Secția 9 nu are cazier

Realitatea din spatele imaginilor „scandaloase” care au devenit virale

Azi noapte, o patrulă de ordine publică oprește 2 persoane pentru a verifica motivul prezenței lor pe stradă. Bărbații, aflați în stare de ebrietate încep să îi înjure pe polițiști, le spun cum „fac ceva pe ordonanțele militare” și îi trimit pe polițiști…la origini.

Sunt somați să înceteze și să se legitimeze, aceștia refuză. Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe polițist în față și încearcă să îl lovească rupându-i epoleții.

Colegul nostru încearcă să îl imobilizeze pe bărbat și îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivel feței pentru a-l destabiliza cu scopul imobilizării. Între timp, celălalt coleg cere sprijin prin stația de emisie recepție.

Era bine dacă video-ul era prezentat în integralitate, nu doar de la momentul în care cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcaie si strigă după ajutor, după ce în prealabil, băuți fiind, înjurau și mictionau pe Politie, polițiști și pe lege…

P.S. Ambele persoane au fost sanctionate pentru refuz de legitimare și nerespectarea restricțiilor de circulatie. Bărbatul care a scuipat polițistul nu se află în evidențele DSP și nu s-au impus măsuri de izolare”, susțineau cei de la Europol.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare