sursa foto:  gandul.ro

Lucian Bode, atac voalat la adresa Austriei: ‘Sensibilitățile de ordin intern pe care un stat membru le invocă pentru a justifica refuzul de a primi România în spațiul Schengen nu mai pot reprezenta argumente serioase’

Ministrul Afacerilor Interne a declarat că diversele sensibilităţi pe care un stat membru sau altul le invocă pentru refuzul aderării ţării noastre la spațiul Schengen nu mai pot reprezenta reprezenta argumente serioase.

 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat că România este pe deplin pregătită să adere la spaţiul Schengen încă din anul 2011.

 

România are un obiectiv de importanţă majoră: dobândirea calităţii de stat membru Schengen. Evaluările desfăşurate în toamna anului trecut au reconfirmat nivelul înalt la care România aplică toate standardele Schengen. România este pe deplin pregătită să adere la spaţiul Schengen nu de acum, ci din 2011. Diversele sensibilităţi de ordin intern pe care un stat membru sau altul le invocă pentru a justifica refuzul de a primi România în spaţiul Schengen nu mai pot reprezenta argumente serioase. Din punctul nostru de vedere, decizia de anul trecut a fost profund nedreaptă, dar România îşi reafirmă atitudinea constructivă, proeuropeană extrem de importantă, mai ales în actualul context geopolitic.”, a declarat Lucian Bode la finalul întâlnirii cu omologul spaniol, Fernando Grande-Marlaska Gomez.

El a arătat că România şi Spania au obiectiv comun securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Specificul cooperării române-spaniole este legat inclusiv de cetăţenii români care trăiesc în această ţară”

România şi Spania sunt două state care au acelaşi obiectiv comun: securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene. Specificul cooperării române-spaniole este legat inclusiv de cetăţenii români care trăiesc în această ţară. Am reiterat disponibilitatea de cooperare, pentru a veni atât în sprijinul cetăţenilor români care trăiesc în Spania, cât şi a autorităţilor spaniole şi a cetăţenilor spanioli care au contribuit substanţial la integrarea compatrioţilor noştri. Comunitatea românească, foarte activă şi care contribuie în mod constant la dezvoltarea economiei şi culturii spaniole, reprezintă un pilon esenţial al relaţiilor bilaterale şi în acelaşi timp un factor important pentru consolidarea în continuare a acesteia„, a spus ministrul român de interne.

Ministrul spaniol de interne, Fernando Grande-Marlaska Gomez, reafirmat sprijinul absolut al ţării sale pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

”Nu putem înţelege acest spaţiu Schengen fără România”

Angajamentul absolut al Spaniei, un angajament ce datează de destul de mulţi ani faţă de nevoia ca România să dobândească mai rapid statutul de membru deplin al spaţiului Schengen. România a depus o muncă extraordinară, excepţională în acest sens şi face acest lucru de de multă vreme. Toţi cei care ne dorim un spaţiu Schengen solid şi puternic nu putem înţelege acest spaţiu Schengen fără România în el ca membru u drepturi depline„,a afirmat Fernando Grande-Marlaska Gomez, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare