sursa foto:  stiripescurt.ro

Lucian Bode, despre cazul bărbatului decedat în timp ce era încătușat de polițiști: ‘Sunt convins că se va face urgent lumină în acest caz’

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că moartea bărbatului din Pitești, survenită în timp ce polițiștii încercau să-l încătușeze se va clarifica foarte repede: ”Ancheta este preluată de către un procuror”.

„Pentru mine, ca ministru al Afacerilor Interne, când moare un om în timpul unei intervenţii a ISU, Poliţie, Jandarmerie, structurile noastre este cu adevărat o tragedie. Ştiu ce s-a întâmplat acolo. În timp ce asigurau intervenţia ISU la un incendiu, poliţiştii de la Secţia 2 de Poliţie Piteşti au încercat să încătuşeze un bărbat în vârstă de 63 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, care refuza să părăsească locaţia şi devenise recalcitrant.

Din păcate, bărbatul de 63 de ani a intrat în stop cardio-respirator şi cu toată intervenţia echipajului de ambulanţă, care era la faţa locului, din păcate acesta a decedat. Ancheta este preluată de către un procuror şi sunt convins că se va face urgent lumină în acest caz, cine se face vinovat de moartea acestui om, indiferent de cum s-ar fi comportat el, pentru că eu, de fiecare dată, tuturor angajaţilor MAI le cer să acţioneze cu calm şi responsabilitate”, a spus Lucian Bode, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, informează agerpres.ro.

Un bărbat a intrat în stop cardio-respirator şi a murit, vineri, în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare