sursa foto:  mai.gov.ro

Lucian Bode: ‘Holocaustul ne arată consecințele politicilor care privează oamenii de drepturile lor fundamentale, care îndeamnă la ură și încalcă demnitatea umană’

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis pe pagina sa de Facebook, că avem datoria de a apăra cu fermitate valorile universale ale umanității și moralității și să condamnăm, de fiecare dată, prompt și articulat apariția germenilor unor manifestări extremiste în societate.

”Pe 27 ianuarie marcăm în fiecare an Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.
Holocaustul este un capitol foarte sumbru din istoria umanității, care nu trebuie să se mai repete.
Amintirea Holocaustului trebuie să rămănă vie și puternic întipărită în conștiința noastră, în mentalul colectiv, astfel încât viitoarele generații să aibă repere solide de umanitate și moralitate.
Este grav că unii se raportează azi la Holocaust ca la ceva îndepărtat, îl privesc ca pe o lecție din cartea de istorie sau un subiect de seminarii și conferințe. Însă cei care ajung să viziteze lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau sau alte memoriale ale durerii au parte de o experiență crudă, traumatizantă, dar necesară pentru a privi cu ochii potriviți ororile generate de puterea nestăvilită a unor lideri anti-democratici.
Holocaustul ne arată consecințele politicilor care privează oamenii de drepturile lor fundamentale, care îndeamnă la ură și încalcă demnitatea umană.
Responsabilitatea de a preveni repetarea unor de episoade tragice din trecut ne aparține tuturor. Mai mult, avem datoria de a apăra cu fermitate valorile universale ale umanității și moralității și să condamnăm, de fiecare dată, prompt și articulat apariția germenilor unor manifestări extremiste în societate.
Memoria victimelor Holocaustului să rămână veşnic în inimile noastre!”, a scris Lucian Bode pe Facebook

Citește și:

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

 

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare