sursa foto:  Facebook.com

Lucian Romașcanu îi ia apărarea lui Florian Bodog și arată cu degetul spre Vlad Voiculescu: ‘Așteptăm, sigur, ca Justiția să se pronunțe și acolo’

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, a declarat în plen, că social-democrații vor vota pentru încuviințarea cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Florian Bodog, dar atrage atenția și asupra fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu: ”cel puțin din dovezile din presă, a făcut minim trei-patru infracțiuni la prima vedere. Așteptăm, sigur, ca Justiția să se pronunțe și acolo”.

 

„Legat de colegul Florian Bodog, a fost un ministru bun al Sănătăţii. A spus şi el şi mai spun şi eu: şi-a asumat, fireşte, luându-şi în serios funcţia, semnarea a zeci sau sute de documente, care au adus milioane, sute de milioane de euro în sistemul sanitar românesc, semnate fără niciun fel de emoţie”, a spus Romaşcanu, la dezbaterea solicitării DNA adresată Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Florian Bodog, într-un dosar legat de plata unui consilier personal care nu s-ar prezentat la serviciu şi nu ar fi prestat activităţile la care era obligat prin contract.

Potrivit senatorului PSD, în prezent, în Ministerul Sănătăţii, „vedem un ministru care şi-a delegat semnătura pe unde a putut, inclusiv portarului, (..) care a avut 24 de consilieri onorifici şi care, cel puţin din dovezile din presă, a făcut minim trei-patru infracţiuni la prima vedere”.

„Aşteptăm, sigur, ca Justiţia să se pronunţe şi acolo. Nu judecăm pe nimeni a priori, dar fals în acte publice – am văzut dovezi la televizor. Două documente cu acelaşi număr de înregistrare în registrul de la Ministerul Sănătăţii. Document trimis domnului prim-ministru, pe care îl salutăm, scris de mână, cu semnături aparent falsificate cum a declarat chiar dumnealui. Nu s-a întâmplat în mandatul de ministru al domnului Bodog aşa ceva”, a susţinut Romaşcanu.

El a transmis că decizia politică a PSD este de a încuviinţa cererea DNA, de a vota pentru cererea de începere a urmăririi penale a lui Bodog.

„Tot ceea ce vreau să spun de aici este că, indiferent de acest vot, Florin Bodog rămâne prietenul şi colegul nostru, va avea tot sprijinul necesar şi mă rog pentru el şi pentru noi să aibă parte de un proces corect”, a încheiat Lucian Romaşcanu, conform agerpres.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare