sursa foto:  Facebook

Lucrurile se complică pentru Adamescu Jr: Raport important, adăugat la dosarul care arată cum a fost falimentat cel mai mare asigurator de pe piață

Adamescu Jr este din nou încolțit, după ce KPMG Restructuring a adaugat dosarului de faliment al Astra un raport esențial care se pare că îi va cauza probleme serioase. Raportul face referire la cauzele ce au dus la falimentarea celui mai mare asigurator de pe piață. Este vorba despre Astra Asigurari, firmă care a falimentat sub conducerea lui Dan Adamescu și a fiului său, Alexandrer Adamescu.

Potrivit National, cei doi sunt direcți responsabili pentru situația firmei, iar raportul adăugat la dosar arată cauzele ce au condus la punerea Astra Asigurari sub administrare speciala, in 2014: subevaluarea rezervelor, contracte paguboase de imprumut si contracte de reasigurare cu firme apartinand grupului controlat de familia.

Fiul lui Adamescu a contestat deja concluziile raportului. Avocații săi susțin că în respectivul document apar informatii dintr-un raport mai vechi al KPMG Advisory, fost administrator special al Astra, si sa prezinte date neactualizate sau eronate. In subsidiar sunt amintiti si fostii presedinti ai Astra, Radu Mustatea si Alin Bucsa precum si fosti membrii ai comitetului director al asiguratorului.

Raportul arată faptul că la baza falimentului companiei ar fi stat trei factori: Prima cauza, sustin cei de la KPMG, a fost managementul defectuos al activitatii companiei. A doua cauza identificata este “deservirea unor interese personale sau ale grupului de firme in care Astra era afiliata prin intermediul utilizarii activelor companiei”, sau mai clar cazuri in care Astra a imprumutat alte firme din imperiul Adamescu  sau in care societatea a vandut asigurari fara sa incaseze prime si a si platit daune in baza acestor polite. Cea de-a treia cauza, mai spune KPMG, este “raportarea distorsionata a pozitiei si performantei  financiare, cat si a indicatorilor de prudentialitate, avand ca efect crearea aparentei de conformitate cu regulile de prudentialitate in vigoare”. La acest capitol este vorba, in principal, despre subevaluarea, prin diverse metode, a rezervelor de dauna, aspect des intalnit in asigurari si care a dus inclusiv la mai multe condamnari in dosarul Carpatica Asig-ASF.

Vezi și Un tezaur este în pericol! Cum riscă România să piardă aproape 360 de miliarde de euro

Miliardarul Jeff Bezos vine în România? Ce cunoscut lanț de supermarketuri ar vrea să cumpere

Scandal URIAȘ! Afacerea care ar produce UN MILION DE EURO săptămânal – „Cea mai mare BOMBĂ ECOLOGICĂ din țară”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare