sursa foto:  ziaristii.com

Ludovic Orban a răbufnit: ‘Este inadmisibil. Demisia domnului Sârbu a fost înregistrată în 28 iunie 2020, și abia acum a fost adusă în Birourile Permanente reunite’

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că în legislatura trecută, PSD, care a avut majoritate parlamentară, „şi-a bătut joc” de Constituţie, legi şi regulamente.

„Am avut foarte multe puncte astăzi pe ordinea de zi, tocmai din cauza modului abuziv în care PSD, care a dominat Birourile Parlamentare Reunite şi a avut majoritatea parlamentară în legislatura trecută, şi-a bătut joc de Constituţie, de legile ţării, de regulamentele Camerelor reunite şi de regulamentul celor două Camere”, a afirmat Orban, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

El a dat ca exemplu modul în care fosta majoritate parlamentară s-a raportat la propunerea preşedintelui Klaus Iohannis privind nominalizarea pentru o funcţie din cadrul CNSAS.

„A fost vacantată o funcţie în cadrul Colegiului CNSAS. Preşedintele României a nominalizat un candidat, conform procedurilor legale, iar Birourile Permanente reunite au refuzat să sesizeze Comisiile juridice pentru audierea candidatului şi pentru asigurarea reprezentării instituţiei Administraţiei Prezidenţiale în cadrul Colegiului CNSAS. Este vorba de un candidat transmis de Preşedintele României în persoana Oanei Stănciulescu, candidatură care a fost transmisă anul trecut în jurul lunii aprilie. Este inadmisibil. Demisia domnului Sârbu a fost înregistrată în 28 iunie 2020, dacă nu mă înşel, şi abia acum a fost adusă în Birourile Permanente reunite„, a explicat liderul PNL.

Ludovic Orban a mai spus că modul în care a funcţionat Parlamentul în legislatura trecută este „de neacceptat”.

„Modul de neacceptat în care a funcţionat Parlamentul condus de PSD noi nu îl putem accepta. Şi astăzi la şedinţă ni s-a părut de neacceptat demagogia şi de multe ori poziţiile penibile ale reprezentanţilor PSD care au fost luate în baza unor solicitări fără niciun fel de temei. Din punctul nostru de vedere, Constituţia, legile ţării, Regulamentul Camerelor reunite, regulamentele celor două Camere trebuie respectate, toate procedurile trebuie să se deruleze în conformitate cu legea şi, indiferent că ne convine sau nu ne convine că se formulează nişte proceduri sau proiecte de lege, acestea trebuie să îşi urmeze cursul legal şi regulamentar”, a adăugat Orban, informează agerpres.ro

Citește și:

Transparența a fost bună doar în campanie! Vicele USR, scandalizat că șeful ANPC face controale la care invită presa!

SURSE Noi audieri la DNA, după dezvăluirile făcute de Bugetul.ro! Cel vizat: un fost șef din Poliția Capitalei!

Cutremur pe piața bancară! Băncile îngheață sau închid conturi bancare și vă sechestrează banii, până când actualizați datele cu caracter personal!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare