sursa foto:  inquamphotos.com

Ludovic Orban cere instituțiilor statului să intervină asupra AUR: ‘Trebuie să realizăm că pericolul radicalizării și al amplificării urii de către minți bolnave nu este nici acum unul de neglijat’

Fostul lider al PNL, deputatul neafiliat Ludovic Orban, a lansat un atac voalat la adresa Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), partid cu care se bate pe aceeași nișă electorală cu noul său proiect politic Forța Dreptei.

Nu avem voie să uităm ororile extremismului, rasismului și xenofobiei, ale intoleranței devenită politică de stat. Astăzi, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, trebuie să realizăm că pericolul radicalizării și al amplificării urii de către minți bolnave nu este nici acum unul de neglijat. Dimpotrivă! Din păcate, vedem în zilele noastre formațiuni politice care, în pofida reglementărilor legale existente, minimalizează Holocaustul, fapt care ar trebui să ducă la o reacție pe măsură din partea instituțiilor statului.
E sănătos pentru democrația noastră să nu uităm dureroasele lecții ale trecutului, și să luăm atitudine ori de câte ori constatăm că sunt aduse în actualitate tactici, practici și elemente retorice specifice fanatismului și regimurilor de exterminare. E un îndemn pentru a nu tolera intoleranța, ci a face front comun împotriva ei, întrucât este un front comun pentru umanitate noastră, a fiecăruia”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Vezi și:

Sociologul Sebastian Lăzăroiu: ‘Eu aș vrea să ajungă AUR la guvernare în 2024, să ia și președinția, și guvernul, pentru că altfel o să ne târâm așa mulți ani’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare