sursa foto:  playtech.ro

Ludovic Orban: ‘Decizia premierului a fost o decizie corectă, o decizie necesară, care a avut ca scop îmbunătățirea performanței Ministerului Sănătății, un minister fundamental în vreme de pandemie’

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a explicat că poziția liberalilor rămâne neschimbată, precum și că decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu „a fost o decizie corectă, o decizie necesară, care a avut ca scop îmbunătățirea performanței Ministerului Sănătății, un minister fundamental în vreme de pandemie”.

Întrebat care au fost concluziile zilei de luni, când liderii coaliției au avut o altă rundă de discuții, președintele PNL a precizat:

”Am făcut analiza situației, fiecare partid și-a prezentat punctul de vedere. Am stabilit să îmbunătățim funcționarea coaliției, să reglementăm câteva lucruri suplimentare pentru buna funcționare a coaliției și discutăm astăzi de la ora 16. Când o să luăm decizii, le vom face publice. Suntem pe parcursul unor discuții la care înțelegerea a fost să comunicăm doar aceste lucruri, și eu respect înțelegerea”.

Întrebat dacă ar fi nevoie de evaluarea premierului Florin Cîțu, cum se vehiculează că ar intenționa să propună cei de la USR-PLUS, Ludovic Orban a explicat:

”Dacă vor să pună, vom discuta și un astfel de subiect. Ne vom prezenta punctele de vedere în discuții și în măsura în care vom lua decizii le vom anunța public. Poziția Partidului Național Liberal, pe care o știți, a rămas aceeași. Partidul Național Liberal consideră că doar această coaliție este soluția politică de guvernare a României, că trebuie să ne concentrăm pe buna guvernare, pe aplicarea programului de guvernare, pe rezolvarea problemelor care există în economie, în societate, lupta cu pandemia pentru a reveni cât mai rapid la o viață normală.

Faptul că apar anumite situații care necesită discuții suplimentare se datorează în mod evident unor situații obiective. Decizia premierului a fost o decizie corectă, o decizie necesară, care a avut ca scop îmbunătățirea performanței Ministerului Sănătății, un minister fundamental în vreme de pandemie. Așteptăm propunerea din partea colegilor noștri de la USR-PLUS în persoana viitorului ministru pentru a putea avea un titular care să se apuce de treabă”.

Întrebat unde s-a bătut pasul pe loc și ce obiective ale coaliției ar trebui accelerate, Ludovic Orban a declarat:

”Avem un program de guvernare, programul de guvernare se derulează exact în cadența în care este posibilă derularea. Pe fiecare obiectiv al programului de guvernare se merge în direcția atingerii obiectivului”, informează b1.ro

Citește și: Ludovic Orban, mesaj de ultimă oră pentru USR-PLUS!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare