sursa foto:  digi24.ro

Ludovic Orban, mesaj ferm: ‘Aici nu e vorba de USR-PLUS. Premierul face evaluări ale miniștrilor, evident. Acest lucru îl face periodic’

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că ”Cel care decide dacă un ministru poate sau nu poate continua, sigur după o consultare a argumentelor în cadrul coaliției sau în discuțiile cu partidul care susține un ministru, decizia în ultimă instanță aparține premierului”.

„Aici nu e vorba de USR-PLUS. Premierul face evaluări ale miniştrilor, evident. Acest lucru îl face periodic. Premierul este principalul responsabil pentru buna funcţionare a Guvernului şi pentru îndeplinirea obiectivelor programului de guvernare, pe fiecare domeniu de activitate. Evident suntem de acord cu orice dialog, cu orice evaluare, cu orice chestiune, până la punctul în care nu putem accepta să fie afectate atribuţiile, competenţele constituţionale.

Nu putem să schimbăm Constituţia. Cel care decide dacă un ministru poate sau nu poate continua, sigur după o consultare a argumentelor în cadrul coaliţiei sau în discuţiile cu partidul care susţine un ministru, decizia în ultimă instanţă aparţine premierului şi la decizie participă şi preşedintele României”, a declarat Ludovic Orban, întrebat marţi la Parlament dacă susţine mecanismul remanierii unui ministru doar după ce premierul se consultă cu partenerii din coaliţie, propunere care aparţine USR-PLUS.

Chestionat dacă şi prim-ministrul ar trebui evaluat periodic, nu doar miniştrii, liderul PNL a replicat: „Este permanent supus unei evaluări sine qua non. Normal. Premierul participă la şedinţele coaliţiei, premierul conduce Guvernul. Asta e aşa – hai să deschidem un nou subiect”, informează news.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare