sursa foto:  romaniatv

Ludovic Orban: Privesc cu atenţie şi îngrijorare această dată de astăzi!

Premierul Ludovic Orban afirmă că priveşte „cu atenţie şi îngrijorare” numărul record de infectări cu SARS-CoV-2 raportat miercuri, însă aşteaptă o analiză pe o perioadă mai lungă.

„Privesc cu atenţie şi îngrijorare această dată de astăzi, dar este o cifră relativă, aşteptăm analiza pe o perioadă mai lungă, pentru că întotdeauna am studiat pe perioade de trei zile, de cinci zile, de şapte zile, pentru a vedea cu exactitate. (…) Pe ultimele cinci săptămâni, numărul de infectări a fost relativ constant, ba chiar au fost două săptămâni în care a avut un trend uşor de descreştere numărul de persoane infectate. (…) E posibil să fi fost raportări care nu au fost făcute exact la momentul realizării analizelor”, a declarat Orban la Piteşti.

El a subliniat, din nou, importanţa respectării măsurilor sanitare pentru evitarea îmbolnăvirilor.”Sunt extrem de puţine activităţi care au rămas sub restricţii, s-au reluat activităţile în aproape toate domeniile. Este evident că a crescut frecvenţa interacţiunilor sociale (…), este din ce în ce mai importantă respectarea măsurilor de protecţie sanitară, care nu sunt foarte complicate. (…) Sunt lucruri normale, simple, care trebuie respectate”, a precizat prim-ministrul.

Ludovic Orban a menţionat, în acelaşi context, că regula purtării măştilor de protecţie în şcoli a fost decisă doar pentru s-i proteja pe copii.

„Îi rog pe părinţi să-i povăţuiască pe copiii lor să respecte aceste reguli în indiferent ce situaţie, oriunde se duc”, a mai spus premierul.

1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în România faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, a anunţat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică, informează agerpres.ro

Citește și:

Horă între un candidat PNL, un fost șef ‘Doi și-un sfert’ și cumetrii lui Emi Pian! Legături-dinamită

EXCLUSIV Controverse în privința transformării medicilor veterinari în polițiști: ‘Mi se pare o lipsă de respect față de polițiștii care au făcut o școală’

Dezbatere cu scântei la Ministerul de Interne! ‘Cum stabilește milițianul?’, ‘Pentru a vă dovedi că nu suntem milițieni’

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare