sursa foto:  jurnalistii.ro

Ludovic Orban reacționează! ‘PSD a ajuns azi doar o adunătură de parveniți, inculți și disperați’

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că susţine toate declaraţiile liberalilor referitoare la falsificarea cifrelor bugetare şi apreciază că, în loc să se ocupe de guvernare, PSD se preocupă de plângeri penale.

”Reflexul comunistoid al PSD de a închide gura celor care spun lucrurilor pe nume, prin amenințare și încercări de intimidare cu plângeri penale, arată adevărata față hâdă a acestui grup de indivizi, care a încetat să mai fie un partid politic. PSD a ajuns azi doar o adunătură de parveniți, inculți și disperați, care își caută cu exasperare salvarea personală.

După ce a distrus toate echilibrele economice, cum numai un dușman al României ar fi putut-o face, preocuparea PSD nu este alta decât să încerce să le pună călușul în gură celor care vorbesc.

Anunț în calitate de președinte al Partidului Național Liberal că susțin toate declarațiile colegilor mei referitoare la falsificarea cifrelor bugetare de către actuala guvernare. Va fi ocazia perfectă pentru a demonstra în justiție nu doar că reprezentanții actualului Guvern au mințit fără scrupule în legătură cu dezastrul economic pe care l-au produs, dar că faptele acestor ageamii se află în contradicție cu legile în vigoare.

Am avertizat de la începutul anului că întregul buget de stat pe anul 2019 este unul construit pe bani falși, iar acest lucru este confirmat astăzi de execuția bugetară la 6 luni. La rândul său, rectificarea bugetară promovată de Guvern este complet falsă, reprezentând doar un artificiu de a masca realitatea situației bugetare dezastruoase.

De asemenea, iresponsabilitatea cu care a fost construită rectificarea bugetară de către PSD-ALDE va face ca pe finalul acestui an să ajungem într-o situație economică extrem de dificilă. Totul, în condițiile în care nu ne aflăm într-o situație de criză economică internațională, iar sectorul privat a făcut eforturi uriașe de a obține creștere economică.

Sutele de modificări ale Codului fiscal, abominabila OUG 114, jefuirea bugetelor comunităților locale, încălcarea sistematică a legii responsabilității fiscal-bugetare, transferul contribuțiilor și anularea creșterii salariilor, inflația galopantă încurajată de Guvern, scăderea puterii de cumpărare, neindexarea pensiilor conform legii în vigoare, afectarea sumelor direcționate către Pilonul 2 de pensii, blocarea marilor proiecte de investiții în infrastructură, eșecul în absorbția de fonduri europene, sunt doar câteva exemple ale incompetenței crase a acestei guvernări a PSD care afectează grav economia.

Cei care ar trebui să sufere consecințe penale nu sunt colegii mei, care spun adevărul, ci tocmai cei din PSD, care mint cu nerușinare cu privire la bugetul de stat, care au făcut praf finanțele țării, și sunt convins că vor plăti pentru nota de plată pe care o pun pe umerii noștri și ai copiilor noștri”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL, informează realitatea.net

Vezi și

Vești pentru pensionari! A apărut un nou tip de pensie

Vești mari! De la 1 septembrie se vor majora pensiile

ANAF intră la rupere! Nimeni nu va scăpa

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare