sursa foto:  realitateaoltului.ro

Vești pentru pensionari! A apărut un nou tip de pensie

Noua Lege a pensiilor vine cu schimbări majore pentru foarte mulți români. Totul depinde de anii în care ați cotizat la stat.

Mai precis, noua lege face o diferență între cei care au cotizat între 10 și 15 ani și cei care au o vechime mai mare de 15 ani.

Mai concret, cei care au o vechime între 10 și 15 ani vor primi o pensie minimă, scrie în proiectul de lege. Aceasta va fi stabilită în funcție de perioada în care a cotizat la stat, într-un procent de 40% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată. La acesta se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare an de stagiu de cotizare realizat între 11 ani şi 14 ani inclusiv.

În cazul românilor care au o vechime mai mică de 10 ani și grad de handicap, pensia minimă se stabileşte într-un procent de 40% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, scrie în lege.

De asemenea, cei care beneficiază de pensie de urmaș au dreptul la o pensie minimă în cuantum de 35 % din salariul minim brut pe ţară garantat în plată.

Conform noii legi, cuantumul pensiei minime se modifică, ori de câte ori se modifică salariul minim brut pe ţară garantat în plată, informează voxbiz.ro

Vezi și

Mare atenție, șoferi! Noi sancțiuni dacă faceți această faptă la volan

Vești proaste! Persoanele fizice pot primi amenzi usturătoare

EXCLUSIV 40 de martori degeaba! O rețea de proxeneți, lăsată liberă în Caracal! Cutremur în sistem

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare