sursa foto:  mgronline.com

Lui Volodimir Zelenski nu îi convine nivelul de plafonare a prețului la petrolul rusesc: Nu este serios

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis sâmbătă că plafonarea prețului la 60 de dolari pentru petrolul rusesc transportat pe cale maritimă, convenită de G7 și Australia, nu este serioasă și nu va face mare lucru pentru a descuraja Rusia.

 

 

 

Uniunea Europeană urmează să aprobe plafonul după ce G7 și Australia au ajuns vineri la un acord. Măsura are ca scop reducerea veniturilor Rusiei din vânzarea de petrol, prevenind în același timp o creștere bruscă a prețurilor globale, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

„Nu ați putea numi o decizie serioasă stabilirea unei astfel de limite pentru prețurile rusești, care este destul de confortabilă pentru bugetul unui stat terorist”, a declarat Zelenski într-o adresă video.

„Este doar o chestiune de timp până când oricum va trebui să fie folosite instrumente mai puternice. Este păcat că acest timp va fi pierdut”.

Andriy Yermak, șeful administrației lui Zelenski, a declarat anterior că plafonul ar trebui să fie stabilit la 30 de dolari „pentru a distruge mai repede economia inamicului”.

Zelenski s-a plâns că lumea a dat dovadă de slăbiciune prin stabilirea plafonului la 60 de dolari, care, potrivit lui, ar umfla bugetul Rusiei cu 100 de miliarde de dolari pe an.

„Acești bani … vor merge spre destabilizarea în continuare tocmai a acelor țări care încearcă acum să evite deciziile serioase”, a spus el, conform stiripesurse.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare