Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București: ‘Se pare că va fi și mai rău de atât, dacă vom continuă în acest ritm’

Managerul interimar al Spitalului „Victor Babeș” din București, Simin Aysel Florescu, a vorbit chiar de necesitatea unor măsuri mai dure dacă cele existente nu sunt eficiente.

„Se pare că va fi și mai rău de atât, dacă vom continuă în acest ritm. Avem mai mulți factori care contribuie la acest număr de cazuri și avem câțiva pe care îi putem influența și câțiva pe care nu putem –  tipul de virus, numărul de mutante virale. Dar comportamentul nostru vizavi de modalitatea de infectare e cel care poate fi influențat primul. Pe asta putem pleda cât de mult ca să scădem riscul de îmbolnăvire și acest număr impresionant de cazuri.

Dacă vorbim despre păreri personale, câtă vreme nu reușim doar prin mesaje, poate că o să fie nevoie și de decizii mai dure, pentru că altfel vom fi în curând copleșiți de acești pacienți gravi, care așteaptă acasă foarte mult timp, o săptămână – zece zile, și ajung cu o formă mult mai gravă decât inițial. Poate aceste măsuri puțin mai drastice ar fi mai eficiente”, a afirmat Simin Aysel Florescu.

În opinia medicului, majorarea numărului de paturi din terapie intensivă rezolvă doar problema salvării a cât mai mulți pacienți, dar nu ține în frâu pandemia.

„Nu cred că 10-20 de paturi rezolvă o situație la nivel național. Nu trebuie să ne concentrăm pe ideea câte paturi ATI sunt sau mai trebuie să fie. Să nu uităm ce s-a întâmplat în Italia. E vie în memorie imaginea pacienților de pe culoare întinși, la începutul pandemiei. Italia e o țară cu posibilități în sistemul sanitar mai mari și totuși s-a ajuns la această situație extremă.

Nu cred că trebuie să contabilizăm doar paturile. Secretul e în încetinirea acestui val. Bineînțeles că toată lumea are nevoie de paturi ATI, dacă le putem dubla, cu atât mai bine. La noi în spital va fi o unitate mobilă, dar nu asta e rezolvarea problemei. Așa încercăm să salvăm cât mai mulți pacienți, dar nu putem avea număr de paturi egal cu populația României.

Chiar dacă ai avea de cinci ori mai multe paturi, n-o să ai de cinci ori mai mulți medici”, a conchis medicul, conform Digi24.ro.

Citește și:

Situație îngrijorătoare! România ar putea să cunoască cea mai mare creștere a prețurilor la alimente din ultimii ani

Vești importante! Mii de pensionari sunt direct vizați! Ce se va întâmpla cu aceste sume de bani

Răsturnare de situație! Flavia Groșan nu a vindecat 100% din pacienții Covid: Există numeroase persoane care au ajuns în stare gravă la spital

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare