sursa foto:  administratie.ro

Marcel Boloș dezvăluie cine pierde voucherele: ‘Era caraghios să primească. Era nedrept’

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a vorbit, miercuri, despre cine va pierde voucherele de vacanță. Potrivit lui Marcel Boloș, era caraghios să primească vouchere de vacanță bugetari care încasau salarii de 20.000 de lei.

Marcel Boloș a declarat, miercuri, la Antena 3, că angajații din sistemul public care au salarii mai mari de 8.000 de lei, sumă netă, să nu mai primească vouchere de vacanță.

Valoarea voucherelor de vacanță va crește la 1.600 de lei. Totuși, el a punctat că va majora valoarea voucherelor de vacanţă pentru că acestea urmează să fie impozitate cu 10% pentru contribuția la sănătate.

Anunțul lui Marcel Boloș:

„Varianta care s-a discutat în coaliția de guvernare a fost ca acest plafon de 8.000 lei net să fie cel de la care încolo nu se mai primesc aceste vouchere de vacanță.

Era caraghios ca cineva care încasa 20.000 lei net să primească și vouchere de vacanță. Era nedrept.

Şi pentru ca să nu scadă valoarea nominală a voucherului de vacanță și cei cu venituri mici să aibă de suferit, cei cu sub 8.000 lei net, atunci, hotărârea aceasta a fost luată astfel încât să avem o reducere de cheltuială, dar cel cu venituri mici să nu aibă de suferit”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare