sursa foto:  playtech.ro

Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘În acest moment avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, de salarii, de venituri și, nu în ultimul rând, de disponibilizări’

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, a anunțat, că miercuri social-democraţii vor face public proiectul paralel de buget naţional pe care l-au construit. El a transmis că toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 şi de această propunere de buget de austeritate a actualului guvern, a domnului prim ministru Cîţu Florin, fostul ministru al Finanţelor.

”Sper să fie o dezbatere şi nu un buget impus în Parlament pe repede înainte. Ca şi cu Planul de Rezilienţă, mi se pare corect, fiind un plan naţional de relansare, el trebuie dezbătut în Parlamentul României,  nu trebuie să fie un instrument al unui guvern şi o părere a unui guvern. Dezbaterea publică şi dezbaterea unor astfel de planuri naţionale  trebuie să aibă loc în Parlamentul României”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a reclamat că actualul Guvern are o „abordare greşită” asupra execuţiei bugetare şi că priorităţile Executivului nu coincid cu cele ale românilor şi anunţă că PSD va depune amendamente la bugetul de stat.

”Rămâne o majoritate nu consistentă, una fragilă în Parlament şi sperăm, chiar şi din arcul guvernamental, să ne găsim corespondenţă şi susţinere în propunerile noastre de modificare bugetară. Este o îngrijorare în ceea ce priveşte viitorul României: nu avem investiţii majore, nu avem costum… consum, pur şi simplu în acest moment avem în faţă numai austeritate, tăieri de pensii, de salarii, de venituri şi, nu în ultimul rând, de disponibilizări”, a mai afirmat Ciolacu.

Întrebat unde a identificat PSD bani pentru creşteri de venturi, Ciolacu a răspuns că miercuri va explica propunerea de bugetul a partidului.

”Mâine vă vom prezenta propunerea noastră de buget alternativ pentru România şi, din discuţiile avute cu liderii de sindicat, am tras cu toţii o concluzie evidentă – faptul că toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 şi de această propunere de buget de austeritate a actualului guvern, a domnului prim ministru Cîţu Florin, fostul ministru al Finanţelor. Este o abordare greşită, priorităţile bugetare ale actualului guvern nu sunt la fel de prioritare ca şi ale românilor. Vom încerca în Parlament să facem modificările la bugetul de stat şi să venim cu amendamentele propuse de către noi”, a explicat Ciolacu, informează news.ro

Citește și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare