sursa foto:  monitorulcj.ro

Mare atenție! Iată ce cunoștiințe din CV vă pot aduce mai mulți bani

Mare atenție, români! Aceste cunoștiințe  din CV vă pot aduce  mai multe avantaje salariale, chiar și un bonus la salariu de 3000 de lei.

Sunt vizați cei care vorbesc   chineza, suedeza ori olandeza! Sunt puțini cei care știu asemenea rarități și tocmai de aceea patronii care au nevoie de ei plusează cu lefuri mari, ca să își asigure serviciile lor.

Cristina Sandu, team lider companie asigurări: Ofer suport clienţilor din acestă firmă, mă ocup de rapoarte şi ofer suport echipei mele formată din 21 de oameni. Am învăţat limba poloneză aici în Bucureşti, secţia poloneză-engleză.”

Cristina Sandu a absolvit secția poloneză-engleză de la Facultatea de Filologie București și a intrat într-un cerc select și bine plătit. Nu sunt mulți români vorbitori de poloneza așa că nu i-a fost prea greu să găsească un serviciu bănos.

Cristina Sandu, team leader companie asigurări: Deja avem un pic de cunoştinţe din trecut deoarece am locuit o perioadă în Polonia cu părinţii mei şi am zis că este o idee bună să continui tocmai fiind o piaţă atât de restrânsă, am considerat că este un atu.

Cererea companiilor pentru vorbitori de limbi puţin răspândite este tot mai mare, iar munca celor care se ocupă de recrutări, tot mai grea.

Maria Ţene, recruiter companie asigurări: Piaţa nu este atât de saturată de aceşti vorbitori, îi găseşti destul de greu.

Ca să convingă puţinii vorbitori de limbi rare să semneze contract cu ele şi nu la concurenţă, unele companii oferă zile libere suplimentare, program flexibil şi bani în plus la salariu.

Bogdan Pelinescu, preşedinte ABSL: Cunoaşterea mai multor limbi străine, mai ales a celor mai puţin răspândite este de obicei recompensată cu bonusuri ce variază între 300 şi 3.000 de lei brut pe lună.

La Bucureşti, amatorii pot să înveţe limba olandeză, sârbă, portugheză şi chineză la centrele Fides, ceha la Institutul Ceh, iar japoneza la şcoala Sakura, scrie digi24.

Vezi și:

Surpriză! Ce avere avea fostul șef DNA care s-a sinucis

EXCLUSIV Răsturnare de situație în privința leilor lui Nuțu Cămătaru! Ce se întâmplă acum cu animalele

Trădare pentru Traian Băsescu! S-a întâmplat în emisiunea lui Rareș Bogdan

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare