sursa foto:  opiniedecarei.com

Mare atenție: SMS-capcană! Una dintre cele mai importante bănci din România își avertizează clienții: Nu da click și șterge SMS-ul

Una dintre cele mai importante bănci din România trage un puternic semnal de alarmă pentru clienții săi.

BRD Groupe Societe Generale își informează clienții despre o nouă campanie de atacuri cibernetice, prin SMS-uri-capcană. BRD îi îndeamnă pe români să nu deschidă link-ul din conținutul SMS-ului și să șteargă mesajul din telefon.

„Draga client, te informam ca recent atacatorii cibernetici au lansat o noua campanie de phishing prin SMS-uri capcana in textul carora se indica ca ai primit un mesaj vocal si pentru redare acestuia este necesara accesarea link-ului din SMS. Pentru a nu cadea victima unui astfel de atac cibernetic, iti recomandam sa nu dai click pe link-ul din continutul SMS-ului si sa stergi mesajul din telefon.

Mai jos ti-am pregatit o lista cu alte exemple de atacuri cibernetice si o serie de sfaturi cu ce ai de facut in cazul in care primesti astfel de mesaje:

Alte exemple de atacuri cibernetice

1. Obtinerea de acces la computerul și datele tale prin utilizarea de software malitios

BRD NU solicita niciodata: furnizarea numarului de card, a codurilor de activare ale aplicatiilor sau a codului PIN. Actualizarile de date se opereaza in agentii, contact center ori accesand site-ul oficial

2. Persoane rau intentionate te pot contacta sub diverse pretexte, ca reprezentanti ai unei organizații reale, pentru a-ti cere informații sau documentele personale, inclusiv:

Informații precum extrasele bancare și detaliile cardurilor de debit sau de credit detinuteO copie a pașaportului, a permisului de conducere sau a altor documente de identificareDatele de autentificare in servicii de banca la distanta (online sau mobile), cum ar fi numele de utilizator și parola.

Datele obtinute pot fi utilizate pentru a comite infracțiuni

– Accesarea serviciilor bancare online pentru a efectua transferuri neautorizate

– Preluarea serviciilor tale de telefonie mobila pentru a intercepta codurile de securitate și parolele unice (OTP)

– Deschiderea de conturi bancare pentru a comite fraude și spălare de bani

– Aplicarea pentru carduri de credit și împrumuturi de bani”, explică cei de la BRD.

Sfaturi pentru o atitudine precauta

Evita accesarea link-urilor sau atasamentelor din surse necunoscute

Te rugăm să ai în vedere că aplicația de internet și mobile banking, YOU BRD, poate fi activată EXCLUSIV descărcând-o dintr-unul din magazinele dedicate fiecarui producator: Apple App Store, Google Play, Huawei AppGallery.

Verifica site-urilor oficiale inainte de a opera orice tip de tranzactie ori plata online

Nu raspunde niciodata la e-mailuri, mesaje text (SMS) sau apeluri telefonice nesolicitate de la necunoscuti care cer informatii personale fara a verifica in prealabil expeditorul”, a transmis BRD, conform Antena 3.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare